Σαλάτα caprese με μπρόκολο

Ο καιρός ανοίγει και σιγά-σιγά θα θέλουμε να τρώμε όλο και πιο ελαφριά, οπότε μία λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες, είναι η ιδανική πρόταση για Σάββατο μεσημέρι.

Θα χρειαστείτε:
1 μικρό μπρόκολο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξίδι μπαλσάμικο

Κόβουμε το μπρόκολο σε πουγκιά και το ζεματάμε σε ζεστό νερό για 7 λεπτά, στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.

Τοποθετούμε στο πιάτο τα ντοματίνια μαζί τη μοτσαρέλα και το μπρόκολο. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με ξίδι μπαλσάμικο.

Πηγή

You may also like