Εσείς τι γνωρίζετε για τα προβιοτικά;

Όταν τα προβιοτικά πρωτοεμφανίστηκαν ως μια τάση υγείας και ευεξίας, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι τα βακτήρια θα μπορούσαν να κάνουν καλό στο σώμα τους. Τώρα, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πλέον ότι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά μικρόβια στο έντερό μας που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία μας, και είναι γνωστά πια ως «λιπάσματα» του εντέρου.

Η κατανάλωση προβιοτικών βοηθά στην αύξηση της ποσότητας των θετικών βακτηριδίων στο έντερο, τα οποία γνωρίζουμε ότι συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως να καλμάρουν τα πεπτικά προβλήματα, βοηθώντας τον οργανισμό να απορροφήσει ασβέστιο όπως επίσης και τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης.

Δεδομένου ότι τα προβιοτικά βρίσκονται στις φυτικές ίνες, πολλές πηγές φυτικών ινών περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες. Ορισμένα παραδείγματα τροφίμων που περιέχουν προβιοτικά είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα σπαράγγια, οι μπανάνες, η σόγια, τα πράσα, και οι αγκινάρες. Μπορείτε να τα βρείτε όμως, και σε συσκευασμένα τρόφιμα όπως τα δημητριακά, το γιαούρτι και το ψωμί.

Extra info: Το μητρικό γάλα έχει αμέτρητα προβιοτικά που είναι υπεύθυνα για την αποικιοποίηση των βακτηριδίων στο έντερο του νεογέννητου. Οι διαιτολόγοι, συμβουλεύουν να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά μιας και είναι πολύ καλές πηγές προβιοτικών.

Τι γίνεται με τα προβιοτικά συμπληρώματα; Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ανάγκες του οργανισμού σας και γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Γενικά, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερη συγκέντρωση προβιοτικών από ένα συμπλήρωμα έναντι των τροφίμων, αλλά τα τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση από τα συμπληρώματα.

You may also like