Hannah And Her Sisters (Oscars Β’ Ανδρικού& Γυναικείου Ρόλου)

Πρώτο βράδυ Κυριακής του Μάρτη έφτασε και όπως κάθε χρόνο (σχεδόν, δηλαδή!) το αφιέρωμά μας στα Oscars επιστρέφει! Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει και σας προσκαλώ όλους να επιβιβαστούμε παρέα σε αυτήν τη συναρπαστική διαδρομή! Απόψε η πρότασή μας συνδυάζει δύο νικητές στην κατηγορία του B’ Ρόλου! Και καθώς μεθαύριο θα γιορτάζουμε εμείς οι κυρίες, νομίζω πως η ταινία αυτή είναι ταμάμ!

Τρεις αδερφές, τόσο διαφορετικές που είναι κάπως λογικό οι ζωές τους να έχουν μπλέξει κομματάκι. Η Hannah (Mia Farrow) είναι η “επιτυχημένη” αδερφή επαγγελματικά και (κατά τα φαινόμενα) οικογενειακά… μέχρι που ο άντρας της, ο Elliot (Michael Caine) διαπιστώνει πως είναι γοητευμένος με την αδερφή της Hannah, Lee (Barbara Hershey). Παράλληλα, η Holly (Diane Wiest) προσπαθεί να κάνει το μεγάλο βήμα στο χώρο του θεάματος (και οι τρεις κόρες καλλιτεχνών, βλέπετε), όμως οι προσπάθειές της καταλήγουν στο να ζητά υποστήριξη από τη Hannah, ενώ στη ρομαντική της ζωή δείχνουν όλα να πάνε στραβά. Κι όμως, αυτές οι τρεις αδερφές είναι απίστευτα δεμένες και τόσο ισχυροί χαρακτήρες που στο μόνο λογικό είναι να επιμένουν για να πετύχουν αυτά που επιθυμούν!

Η ταινία “Η Χάνα Κι Οι Αδερφές Της” είναι μία πρωτότυπη ιδέα του Woody Allen (χρειάζεστε λίστα με τα κινηματογραφικά του επιτεύγματα;) με τον ιδιόρρυθμο δημιουργό να υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία.

Θα λατρέψετε αυτό το κινηματογραφικό τρίο!

Θα ομολογήσω πως και για μένα ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα αυτήν την ταινία με προσοχή. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου πως θα έρθει η κατάλληλη στιγμή να τη δω. Και φαίνεται πως αυτή η ώρα είναι τώρα, μαζί σας!

Με φόντο τη ζωηρή και συγχρόνως νευρωτική Νέα Υόρκη, ο Woody Allen “παντρεύει” τρία storylines που ενώνονται με τους πιο εξωφρενικούς κρίκους. Κι ενώ ένας άλλος δημιουργός θα δραματοποιούσε αυτήν τη σύνδεση των ζωών των τριών γυναικών, ο Allen τους δίνει μία πιο ανάλαφρη νότα… Xωρίς ωστόσο να υποβαθμίζει την επίδραση που η απόφαση που παίρνουν οι Hannah, Lee και Holly στην πορεία τους. Αντίθετα καταφέρνει να τονίσει πως αυτοί οι τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες, παρά τις αντιξοότητες και τα μπερδέματα, καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν ό,τι επιθυμούν. H Hannah μία αρμονική ζωή με το σύζυγό της… H Lee μία ζωή με κάποιον που μπορεί να της προσφέρει όσα έχει ανάγκη… Kι η Holly το βήμα της ανεξάρτητης και χαρούμενης ζωής.

Μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα, ο Woody Allen κυριεύει το θεατή με μία πλημμύρα συναισθημάτων που τον κάνουν να δει ακόμη πιο ρεαλιστικά τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τις τρεις ιστορίες μέχρι τους τίτλους τέλους.

Η ταινία βραβεύτηκε με το Oscar Καλύτερου Σεναρίου με όλες τις ερμηνείες να είναι εντυπωσιακές … Όμωςο Michael Caine κι η Diane Wiest κέρδισαν τα Oscars Β’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα. Οι (αν μη τι άλλο) μπερδεμένες προσωπικότητες που κλήθηκαν να υποδυθούν τους έδωσαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους. Βεβαίως ανταμείφθηκαν με τον πιο δίκαιο τρόπο!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Michael Caine, Mia Farrow, Barbara Hershey, Diane Wiest, Carrie Fisher κ.α.

Photo credits: IMDb

You may also like