Ετοιμάζεσαι για teleconference; Κάνε το σωστό μακιγιάζ σε λίγα μόλις λεπτά

Τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεταφέρει τη δουλειά μας στο σπίτι και οι τηλεδιασκέψεις θα λέγαμε πως έχουν πλέον την τιμητική τους. Σίγουρα δε θέλουμε, όμως, να φαινόμαστε αγουροξυπνημένες και κουρασμένες μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε στην άνεση του σπιτιού μας. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να δώσουμε oncameraτην ίδια προσεγμένη εικόνα όπως θα κάναμε για να πάμε στο γραφείο οποιαδήποτε κανονική μέρα; Μην ανησυχείτε, σας έχουμε δύο απλούστατες προτάσεις για μακιγιάζ ώστε να αποδείξετε πως είστε έτοιμη για το επόμενο project!

               Με έμφαση στις γωνίες του προσώπου και τα χείλη:

               Αντί να προσπαθήσουμε να καλύψουμε ατέλειες στην κάμερα, είναι προτιμότερο να εστιάσουμε με το μακιγιάζ μας σε άλλα “δυνατά” σημεία του προσώπου μας. Για αρχή, προετοιμάζουμε την επιδερμίδα μας με ένα λάδι προσώπου ώστε να του δώσουμε μία ελαφριά λάμψη χωρίς να χάσουμε χρόνο με τα highlighters. Μάλιστα, έτσι θα χρησιμοποιήσουμε και λιγότερη ποσότητα foundation από όση χρησιμοποιούμε συνήθως – και φυσικά θα το εφαρμόσουμε σε λιγότερο χρόνο!

               Στη συνέχεια, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να πειραματιστούμε με το contouring. Ακόμη κι η μάσκαρα είναι περιττή αν βρούμε πώς να τονίσουμε σωστά τα ζυγωματικά μας ή το σαγόνι μας. Ακόμη μπορούμε να τονίσουμε το βλέμμα μας δίνοντας έμφαση στα φρύδια μας Αφότου έχουμε διορθώσει το σχήμα του, με ένα μολύβι φρυδιών μπορούμε να τα τονίσουμε τόσο ώστε να δημιουργούν ένα όμορφο πλαίσιο για το βλέμμα μας.

               Τέλος, είναι η ευκαιρία να τιμήσουμε το έντονο κόκκινο κραγιόν που αγοράσαμε αλλά ακόμη δε μπορούσαμε να φορέσουμε με σιγουριά στο γραφείο! Εκτός του ότι θα είναι η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ μας, αποδεικνύει πως είμαστε ετοιμοπόλεμες και πως έχουμε ήδη ξεκινήσει με αυτοπεποίθηση τη μέρα μας!

               Χρωματική ομοιομορφία:

               Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η διατήρηση μίας γήινης κι απόλυτα φυσικής  απόχρωσης στην επιδερμίδα μας. Ξεκινάμε ψεκάζοντας στα πλαϊνά του προσώπου μας ένα ενυδατικό mist ώστε να φωτίσουν οι γωνίες του προσώπου. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε το concealer μας μόνο στα απαραίτητα σημεία, δηλαδή τα μάτια, γύρω από τα χείλη και το κέντρο του προσώπου ώστε να δώσουμε διάσταση στο μακιγιάζ μας (φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο και για να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες).

Τονίζουμε τα φρύδια μας με ένα μολύβι φρυδιών και τις βλεφαρίδες μας με λίγη μάσκαρα κι είμαστε σχεδόν έτοιμες. Λέω σχεδόν γιατί με ένα balm για χείλη και μάγουλα μπορούμε να δώσουμε λίγο χρώμα στα σημεία αυτά. Αποτέλεσμα ένα μακιγιάζ γρήγορο κι απλό αλλά ταυτόχρονα κομψό που θα δώσει στην κάμερα μία εικόνα φρεσκάδας.

Επομένως μην ανησυχήσετε για την επόμενη τηλεδιάσκεψή σας… Μπορείτε και πάλι να εκπέμπετε την ίδια λαμπερή εικόνα όπως αν θα πηγαίνατε στο γραφείο!

Πηγή & photo credits: Allure

You may also like