Ετοιμάζεστε για ψώνια; Δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα

Γιατί η… μεταρρύθμιση στην γκαρνταρόμπα δε χρειάζεται να είναι δαπανηρή!

Εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε τη μόδα – ναι, ακόμη κι εγώ, για όσους με ξέρουν! Και η μόδα σε κάθε σαιζόν παρουσιάζει νέες τάσεις που, όσο και να θέλουμε, εκ των πραγμάτων δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τη κάθε μία. Πρώτον γιατί δεν ταιριάζουν όλες οι τάσεις σε όλες τις γυναίκες και δεύτερον… θα καταλήγαμε να ξεχάσουμε τι σημαίνει “ευρώ στο πορτοφόλι”! Το φθινόπωρο, όμως, είναι εποχή ανανέωσης, οπότε ας δούμε πώς μπορούμε να αποσυμφορίσουμε αλλά και να ανανεώσουμε το περιεχόμενο της ντουλάπας μας.

  01 Δε χρειάζεται να έχουμε απαραίτητα ΟΛΑ τα trends. Το είπα και προηγουμένως, αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο σαφές. Μία τάση που ταιριάζει στην κολλητή μας δε σημαίνει πως θα είναι εξίσου κολακευτικό για εμάς, κι αντίστροφα. Προτού, λοιπόν, πάρουμε τους δρόμους και να παραδοθούμε άνευ όρων στο shopping spree, κάνουμε πρώτα μία μελέτη των νέων trends στο σπίτι, τσεκάρουμε τι έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας και κάνουμε νοερά τους συνδυασμούς με την τάση που μας τραβά το ενδιαφέρον. Έπειτα αφιερώνουμε χρόνο στο window shopping. Δοκιμάζουμε ΠΑΝΤΑ αυτό που μας ενδιαφέρει και το αγοράζουμε ΜΟΝΟ όταν νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτό.

02 Μένουμε πιστές στα κλασσικά κομμάτια. Αντί να δώσουμε το extra little black dress, καλό είναι να σκεφτούμε πώς μπορούμε να το ανανεώσουμε. Ένα αξεσουάρ ή μία μικρή μεταποίηση (όπως η προσθήκη κεντήματος που είναι φέτος στη μόδα) μπορούν να του δώσουν νέο αέρα κι είναι πολύ πιο οικονομικοί αυτοί οι τρόποι από το να το ξεφορτωθούμε και να επενδύσουμε ξανά σε ένα ίδιο κομμάτι. Κομμάτια όπως το μαύρο φόρεμα, το λευκό πουκάμισο ή ένα σακάκι κλασικής γραμμής χαρακτηρίζονται ως “κλασσικά” γιατί πάντα έχουν θέση στη γκαρνταρόμπα μας. Εφόσον, λοιπόν, μας κάνει ή δεν είναι φθαρμένο σε απελπιστική κατάσταση, τότε το αφήνουμε στην ησυχία του!

    03 Ξεχωρίζουμε τα ρούχα που αποτελούν ενδυματολογική μας βάση. Είναι εκείνο το τζιν που το φοράμε (σχεδόν) σε κάθε περίσταση ή εκείνη η ζακέτα που μπορεί να μας καλύψει από το ωράριο στη δουλειά έως κι ένα ποτό με την παρέα μας. Αν, λοιπόν, ετοιμαζόμαστε για ψώνια όπου θέλουμε να επενδύσουμε σε μία νέα τάση, έχουμε κατά νου πώς θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε τα νέα μας αποκτήματα με αυτά τα ρούχα που ήδη έχουμε στη ντουλάπα μας. Κι αν δεν έχουμε ενδυματολογικές βάσεις… τις δημιουργούμε. Αν κατά τη λεγόμενη μεταρρύθμιση της γκαρνταρόμπας μας συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχουμε κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με μία ευρεία γκάμα ρούχων, επενδύουμε πρώτα σε αυτά. Εφιστούμε, για παράδειγμα, την προσοχή μας σε ένα τζιν παντελόνι, μία φούστα σε γραμμή κλος ή ένα κλασικό σακάκι, ρούχα που θα μας καλύψουν ανά πάσα στιγμή και που θα μπορούν να γίνουν καμβάς για να προσθέσουμε τα όποια trends “χαλβαδιάζουμε” – υπό την προϋπόθεση, φυσικά, πως έχουμε κατά νου ΠΑΝΤΑ το Βήμα #1!

  04 Επενδύουμε σε ράφτη ή/και μοδίστρα. Το να μπορούμε να απευθυνθούμε σ’ έναν επαγγελματία μπορεί να μας ανανεώσει εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Αντί, λοιπόν, να ξοδέψουμε χρήματα σ’ ένα ρούχο και να το μετανιώσουμε αργότερα, μπορούμε να συμβουλευτούμε έναν ράφτη ή μία μοδίστρα που εμπιστευόμαστε σχετικά με το πώς μπορούμε να βάλουμε τα fashion trends που μας άρεσαν στη ζωή μας. Μία προσθήκη δαντέλας στον ποδόγυρο ή μία αλλαγή στα μανίκια μπορούν να ακούγονται απλά αλλά θα μεταμορφώσουν τα ρούχα μας πρωτότυπα και οικονομικά.

Εννοείται πως έχουμε υπ’ όψιν μας πως μόδα είναι ό,τι βλέπουμε στις βιτρίνες και στις πασαρέλες. Το στυλ, όμως, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, πράγμα που σημαίνει πως, προτού βάλουμε ένα μία νέα τάση της μόδας στη ζωή μας, σιγουρευόμαστε πως μας ταιριάζει και κυρίως μας κάνει να αισθανόμαστε ο εαυτός μας!

You may also like