Ετοιμάζεται να σαλπάρει ο Τιτανικός ΙΙ

                Έχει μείνει στην ιστορία για το τραγικό του παρθενικό ταξίδι, έχει αποτελέσει μυστήριο για επιστήμονες αλλά και συνωμοσιολόγους, ενώ έχει εμπνεύσει και την τέχνη, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το βραβευμένο με Oscar blockbuster του James Cameron. Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, ανακοινώθηκε πως τουρίστες θα μπορούν να καταδυθούν στο σημείο του ναυαγίου – έναντι μη ευκαταφρόνητης καταβολής για την υπηρεσία, ασφαλώς.

Τώρα τα νέα έρχονται από την Blue Stars Line, η οποία ήδη κατασκευάζει ένα υπερωκεάνιο – αντίγραφο του Τιτανικού, με στόχο να κάνει το παρθενικό του ταξίδι το 2022. Ξεκινώντας από το Ντουμπάι, το πλοίο θα φτάσει στο Southampton, ώστε από εκεί να συνεχίσει το ταξίδι προς το λιμάνι της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας την ακριβή πορεία πλεύσης του Τιτανικού στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό.

Οι ομοιότητες, όμως, δε σταματούν στη διαδρομή, καθώς το σχέδιο του πλοίου θα είναι ένα πιστό αντίγραφο του “προγόνου” του, βεβαίως με τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής κι ασφάλειας – δηλαδή, ναι, θα έχει περισσότερες σωσίβιες λέμβους. Ωστόσο οι καμπίνες και οι χώροι αναψυχής δε θα έχουν καμία διαφορά από τους αντίστοιχους χώρους του Τιτανικού, με μόνη εξαίρεση τις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις. Όμως, το πιο συγκλονιστικό είναι πως ακριβώς ίδιος θα είναι κι ο αριθμός επιβατών (δύο χιλιάδες τετρακόσιοι) αλλά και τα εννιακόσια μέλη του πληρώματος

Ως γνωστόν, στις 15 Απριλίου του 1912, ο Τιτανικός βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με παγόβουνο, παρασέρνοντας στον παγωμένο βυθό του Ατλαντικού περισσότερες από χίλιες πεντακόσιες ψυχές. Επομένως, ειδικά με γνώμονα τις ομοιότητες ανάμεσα στα δύο κρουαζιερόπλοια, έχει μία βάση η προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζεται η είδηση  από τον κόσμο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Blue Star Line, Clive Palmer, διαβεβαιώνει πως “ο Τιτανικός ΙΙ θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Southampton στη Νέα Υόρκη, αλλά επίσης θα ταξιδέψει παντού εμπνέοντας τον κόσμο και διεγείροντας το αίσθημα μυστηρίου σε κάθε λιμάνι που θα προσαράζει”.

Η αλήθεια είναι πως από μία πρώτη σκοπιά, ακούγεται πραγματικά σα μία μοναδική εμπειρία, την οποία πιθανώς θα ήθελαν να ζήσουν όλοι όσοι έχουν νιώσει την έλξη της ιστορίας του Τιτανικού – με μία ευτυχή έκβαση, ασφαλώς!

Οπότε μάλλον δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη βλέπουν τον εαυτό τους στην πλώρη κάπως έτσι…

… ή και κάπως έτσι, με το “My Heart Will Go On” να παίζει στο μυαλό!

You may also like