Εύκολη pizza με λουκάνικο, ντοματίνια & βασιλικό

Τι ωραία ιδέα, πίτσα το βράδυ για να γιορτάσουμε το τέλος της εβδομάδας και την άφιξη του τριημέρου! Ναι, αλλά γιατί να περιμένουμε τόση ώρα το delivery, ενώ μπορούμε σε λιγότερα από 30 λεπτά να φτιάξουμε την δική μας σπιτική και πεντανόστιμη πίτσα με υλικά που μπορούμε να έχουμε πάντα στο ψυγείο; Ελάτε να δούμε πως φτιάχνεται!

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση βιολογική)
  • 200 γρ. μαστέλο Χίου, τριμμένο ή μοτσαρέλα, κομματιασμένη με το χέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή ρίγανης ή μαϊντανού (το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)

 

pizza-loukanikoΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220° C.
  • Βάζουμε τις αραβικές πίτες σε δύο ταψιά, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο, μέχρι να μαλακώσει το πρώτο και να ροδίσει καλά το δεύτερο. Αν δούμε ότι δεν έχουν γίνει τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και συνεχίζουμε το στεγνό ψήσιμο μέχρι να γίνουν.
  •  Τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  • Απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού ομοιόμορφα σε όλη την  επιφάνεια των ψημένων αραβικών πιτών.
  • Πασπαλίζουμε με φύλλα από το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (ολόκληρα ή χοντροκομμένα αν είναι μεγάλα) και σερβίρουμε.

Συνοδεύστε την πίτσα σας με μια δροσερή σαλάτα και… καλή σας όρεξη!

 

Πηγή: www.gastronomos.gr

You may also like