Η Βαρκελώνη επιβραβεύει τους οικολόγους πολίτες της

Σε μία προσπάθεια μείωσης των καυσαερίων, μέσα στο πλαίσιο προστασίας του πλανήτη μας.

               Γνωρίζουμε όλοι πόσο επιβλαβής είναι για την ατμόσφαιρα η συνεχής χρήση των ιδιωτικών μέσων μετακίνησης. Πόσο μάλλον όταν τα χρησιμοποιούμε ακόμη και για τις διαδρομές που εξυπηρετούνται από τα μέσα συγκοινωνίας. Στη Βαρκελώνη, λοιπόν, έχει υιοθετηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια ένα σύστημα φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και την… τσέπη του ευσυνείδητου οικολογικά επιβατικού κοινού!

               Από το 2017, στη μητροπολιτική περιοχή της πόλης έχουν προσφερθεί πάνω από 12.000 εισιτήρια T-Verda (“T-green”) προκειμένου οι πολίτες να χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντί για το όχημά τους. Τα εισιτήρια αυτά προσφέρουν απεριόριστη και δωρεάν μετακίνηση από τις ζώνες 1 έως 6 και η ισχύς τους είναι στα τρία έτη.

Με την παροχή αυτή, έχει σημειωθεί μία σημαντική μείωση χρήσης περίπου 10.000 αυτοκινήτων και 1.700 μοτοσυκλετών. Ακόμη, έχει παρατηρηθεί πως η κίνηση των βενζινοκίνητων οχημάτων έχει μειωθεί κατά 66% ενώ και η χρήση των πετρελαιοκίνητων (diesel) έχει περιοριστεί κατά 34%.

               Η πρωτεύουσα της Καταλονίας καταφέρνει αυτό που άλλες μεγαλουπόλεις “ιδρώνουν” να πετύχουν δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα. Μήπως να παραδειγματιστούμε αν λάβουμε υπ’ όψιν τους αριθμούς που μιλούν από μόνοι τους;

               Αυτή η αισιόδοξη είδηση μας έρχεται από… πού αλλού; Το The Happy Broadcast!

Featured image: unsplash.com/@anikinearthwalker

You may also like