Η ερωμένη του διαβόλου

Δεν πρόκειται για άλλη παρά για τη Γερμανίδα καλλονή, επί 13 χρόνια ερωμένη και επί ένα 24ωρο σύζυγο του Αδόλφου Χίτλερ, Εύα Μπράουν.

Η γυναίκα, που έμεινε στην ιστορία ως η ερωμένη του απεχθέστερου δικτάτορα όλων των εποχών, κατάφερε και μπήκε για τα καλά στην καρδιά του Χίτλερ, ο οποίος μόλις μία ημέρα πριν την αυτοκτονία του, την παντρεύτηκε με δόξα και τιμή.

Η Μπράουν γεννήθηκε στο Μόναχο στις 6Φεβρουαρίου του 1912, και είναι η κόρη ενός δασκάλου ονόματι Φριτζ Μπράουν και μιας νοικοκυράς ονόματι Φραντσίσκα Κρόνμπεργκερ. Είναι η δεύτερη, από τις τρείς κόρες της οικογένειας.
Κατάφερε με ιδιαίτερες δυσκολίες να ολοκληρώσει το Λύκειο, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ως γραμματέας ενός ιατρού, για να μπορεί να προσφέρει στην οικογένεια.
Όταν ήταν 17 ετών, άρχισε να εργάζεται στο στούντιο φωτογραφίας του Χάινριχ Χόφμαν, ο οποίος ήταν και ο επίσημος φωτογράφος του Ναζιστικού Κόμματος. Μέσω του Χόφμαν γνώρισε και το Χίτλερ, ο οποίος γνωστός καρδιοκατακτητής της εποχής, λέγεται ότι κεραυνοβολήθηκε από την ομορφιά του ξανθού «αγγέλου».
Ο 40χρονος τότε Χίτλερ, της συστήθηκε ως Χερ Βολβ, ένα παρατσούκλι που χρησιμοποιούσε από τα παιδικά του χρόνια μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Και φαίνεται πως αυτή η περίπτωση τον ενδιέφερε ιδιαίτερα. Στην Εύα έκανε εντύπωση το αστείο μουστάκι του αυτού του «ώριμου άνδρα».
Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 ο Χίτλερ διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την Γκέλι Ράουμπαλ, την κόρη της ετεροθαλούς αδερφής του, Άνγκελα Ράουμπαλ. Μετά το θάνατό της (για τον οποίο γράφτηκαν πολλά, και τα αίτιά του αμφισβητήθηκαν από πολλούς), ο Χίτλερ άρχισε να βγαίνει με την Εύα, παράλληλα με την ηθοποιό Ρενάτε Μίλερ, με την οποία διατηρούσε και δεσμό.
Δύο συμβάντα έμελλαν να ωθήσουν το Χίτλερ στη συνειδητοποίηση του πόσο πολύ αγαπούσε την Εύα. Το πρώτο ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας της Εύας Μπράουν με αυτοπυροβολισμό στο λαιμό της, λόγω της παθολογικής ζήλειας που ένιωθε απέναντι στο Χίτλερ, αλλά και η αυτοκτονία της Ρενάτε Μίλερ, η οποία έπεσε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Βερολίνο.

Ο Χίτλερ είχε ιδιαίτερη επιτυχία στις γυναίκες, και αποτελούσε κρυφό πόθο για πολλές Γερμανίδες της εποχής, οι οποίες και τον ψήφιζαν επανειλημμένα ανεβάζοντάς τον στην εξουσία το 1933. Το Ναζιστικό Κόμμα κρατούσε γι’ αυτό πάντα κρυφή την ερωτική ζωή του Αδόλφου Χίτλερ, για να μη χάσει τη δημοτικότητά του. Μάλιστα πολλού Γερμανοί πληροφορήθηκαν την ερωτική του σχέση με την Εύα Μπράουν μετά τη λήξη του πολέμου. Στις ομιλίες του ισχυριζόταν ότι δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει οικογένεια, γιατί ένιωθε ότι ο γερμανικός λαός ήταν η οικογένειά του. Στην πραγματικότητα όμως, όπως είχε εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του, δεν επιθυμούσε να κάνει οικογένεια γιατί φοβόταν ότι τα παιδιά του δεν θα είχαν τη δική του ευφυΐα.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας η Εύα Μπράουν επιχείρησε να θέσει και πάλι τέλος στη ζωή της, παίρνοντας υπνωτικά χάπια, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά της τον αγαπημένο της, τον οποίο δεν έβλεπε συχνά λόγω του ότι εκείνος ζούσε στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ νοίκιασε τότε στην αγαπημένη του μια βίλα λίγο έξω από το Μόναχο, και της έδωσε μια Μερσεντές με έναν οδηγό και μια υπηρέτρια.

Τον επόμενο χρόνο μετακόμισε στο εξοχικό του Χίτλερ στις Βαυαρικές Άλπεις.

Το καθημερινό της πρόγραμμα δείχνει ότι μάλλον δεν συνειδητοποιούσε και δεν ένιωθε τι πραγματικά γινόταν εκείνη την εποχή σε όλο τον κόσμο. Γυμναζόταν καθημερινά, διάβαζε ρομαντικά μυθιστορήματα και ξένα περιοδικά (κάτι που στους τους υπόλοιπους Γερμανούς απαγορευόταν), έβλεπε τηλεόραση και κινηματογράφο, και ασχολούνταν με τη φωτογραφία. Μάλιστα της άρεσε πολύ να φωτογραφίζεται γυμνή ενώ έκανε μπάνιο.

[quote_left]Στις 29 Απριλίου του 1945 ο Χίτλερ και Εύα παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, με τη νύφη να φορά ένα μαύρο ολομέταξο φόρεμα. Λέγεται ότι ήταν έγκυος στο παιδί του Χίτλερ, εκείνη την εποχή.[/quote_left]Στις αρχές Απριλίου του 1945, και ενώ οι Σύμμαχοι πλησίαζαν απειλητικά στη Γερμανία, η Εύα μετακόμισε στο Βερολίνο, και εγκαταστάθηκε στο καταφύγιο του Χίτλερ. Ήθελε να παραμείνει κοντά του ως την τελευταία στιγμή.

Ένα 24ωρο αργότερα, οι δυο τους κλείστηκαν μετά τις 3 το μεσημέρι στο καταφύγιο και αυτοκτόνησαν με χάπια υδροκυανίου. Αμέσως μετά, τα πτώματα αποτεφρώθηκαν. Οι Σοβιετικοί που τους βρήκαν λίγη ώρα αργότερα, έθαψαν μυστικά τα πτώματά τους στο Μαγδεμβούργο.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά, το 1970, οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας ξέθαψαν και αποτέφρωσαν ό,τι είχε απομείνει, και διασκόρπισαν την τέφρα τους στον ποταμό Έλβα.

You may also like