Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Δεκέμβρη

Καλό μήνα σε όλους και σε όλες! Αν και μπήκε ο Δεκέμβρης, οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη παραμένουν αναποφάσιστες για το αν θα μας βάλουν σε χειμωνιάτικο κλίμα. Αυτό, φυσικά, σημαίνει πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και να βγούμε στους δρόμους της πόλης ώστε να μάθουμε τι μας επιφυλάσσει. Ξεχώρισα, λοιπόν κάποιες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και τις παραδίδω σε όσους βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη, είτε είστε επισκέπτες είτε «μόνιμοι κάτοικοι», όπως λέει και το καρντάσι ο Πασχάλης Τερζής!

Για τους φίλους της ελληνικής μουσικής αρχικά ξεχωρίζουμε τη Νατάσσα Μποφίλιου και την παράσταση «Οι Μέρες του Φωτός» στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310-533533). Η παράσταση συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της και στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται μόνο κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία της Νατάσσας Μποφίλιου, αλλά και επιλογές της από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Αν τυχόν δεν προλάβετε, μη στεναχωριέστε, γιατί η Νατάσσα Μποφίλιου θα επανέλθει με τις «Μέρες του Φωτός» και την Παρασκευή 07.12.
Όσο για όσους προτιμούν τα ξένα ακούσματα, ο Sivert Ηøyem των Madrugada σας υποδέχεται στο GAIA (Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα) για ροκ στιγμές.

Το Σάββατο στο Λιμάνι ξεκινάει κι ο «10ος Χάρτης των Γεύσεων» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου κορυφαίοι Έλληνες οινοποιοί κι εισαγωγείς κρασιών σας περιμένουν για να γνωρίσετε νέες ποικιλίες, να μιλήσετε με τους παραγωγούς – κι εν γένει τους ειδικούς στο χώρο του κρασιού – και να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για το καλό κρασί. Σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό των οινικών σας γνώσεων διοργανώνονται οι Γευστικές Αρμονίες, όπου γνωστοί σεφ θα έχουν έτοιμα τα καλύτερα πιάτα τους και θα σας προτείνουν το κατάλληλο απόσταγμα κρασιού για να το συνοδεύσετε. Μία εκδήλωση που σίγουρα θα βοηθήσει το ελληνικό κρασί σε μία τέτοια δύσκολη εποχή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη μέρα από τις 13:00 έως τις 21:00. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5€ και στα 8€ εάν επιλέξετε να παρευρεθείτε και τις δύο ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από το Wine Plus στο 2310-888311, στο [email protected] και στο www.wineplus.gr .
H Κυριακή είναι μέρα χαλάρωσης, αλλά είναι και μία καλή ευκαιρία για να αφιερώσουν οι γονείς ποιοτικό χρόνο στα παιδιά τους. Όσες μανούλες βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη διαβάζουν αυτές τις γραμμές, λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παιδική παράσταση «Οι Άθλοι του Ηρακλή» στο θέατρο Εγνατία. Η Κάρμεν Ρουγγέρη σκηνοθετεί την ιστορία του μυθολογικού ήρωα με σεβασμό προς τους μικρούς θεατές, προσφέροντάς τους γνώση σε συνδυασμό με τη διασκέδαση. Η τιμή γενικής εισόδου είναι στα 10€ . Επίσης στο κουκλοθέατρο της ΧΑΝΘ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις περιπέτειες του «Φασουλή και του καλικάντζαρου», μία παράσταση βασισμένη στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 2310-241007.
Ελπίζω να σας βοήθησα να αποφασίσετε πώς θα περάσετε έστω μέρος του Σαββατοκύριακού σας. Κλείνω υπενθυμίζοντάς σας πως η Θεσσαλονίκη πάντα κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις που θα σας τις αποκαλύψει όσο κάνετε την «τσάρκα» σας!

Να έχετε όλοι σας ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

You may also like