Η ιδανική διατροφή για το καλύτερο δέρμα

b4827dafa7678863fa8de4cb5cd1db7aΚάποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνες Α, C, E, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η πυριδοξίνη, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος και έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψή τους προκαλεί προβλήματα στο δέρμα.

Είναι εύκολο να καταναλώνουμε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση από όλα τα παραπάνω μικρό-στοιχεία έχοντας ποικιλία στη διατροφή μας.

Το κλειδί είναι η ποικιλία

Κανένα τρόφιμο από μόνο του δεν μπορεί να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε ποικιλία στη διατροφή μας, και να επιλέγουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων.
Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από κλινικές έρευνες δείχνουν ότι ένα διαιτολόγιο που είναι σύμφωνο με τις γενικές αρχές της υγιεινής διατροφής είναι αυτό που εξασφαλίζει βέλτιστη κατανάλωση των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων για υγιές δέρμα. Επιπλέον, μία ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν και προστατεύουν το δέρμα μας από τη φθορά.

ba03f0a32cbb0ccb98037103033104b8Πίνετε άφθονα υγρά

Είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα να πίνετε άφθονα υγρά, όπως νερό, χυμό και τσάι. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγχετε αν πίνετε αρκετά υγρά είναι από το χρώμα των ούρων σας. Όταν έχουν ανοιχτό χρώμα τα υγρά που πίνετε είναι αρκετά, ενώ όταν το χρώμα τους είναι σκούρο είσαστε αφυδατωμένοι. Στην δεύτερη περίπτωση προσπαθήστε να πίνετε περισσότερα υγρά σταδιακά κατά την διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε να έχετε ένα μπουκάλι με νερό μαζί σας για το θυμάστε.

Καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Εάν είστε γυναίκα ας καταναλώνετε μέχρι 2 μονάδες αλκοόλ την ημέρα ενώ αν είστε άντρας ας καταναλώνετε μέχρι 3 μονάδες.

Η Πηνελόπη Δουβογιάννη είναι διαιτολόγος/διατροφολόγος

You may also like