Η ματιά της Celia Kritharioti γέμισε με αττικό φως το Βρετανικό Μουσείο

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη παρουσίασε στο -ίσως- παλαιότερο μουσείο του κόσμου, τη νέα Haute Couture συλλογή Spring / Summer 2020.

Η ματιά της Ελληνίδας σχεδιάστριας Σίλιας Κριθαριώτη έγινε πρίσμα παρουσιάζοντας εκεί τη νέα HauteCouture συλλογή Spring / Summer 2020.

Ο μαγευτικός και επιβλητικός χώρος,όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσειαριστουργήματα τέχνης και μοναδικούς θησαυρούς από όλες της ηπείρους, φιλοξένησε για πρώτηφορά,  Έλληνα σχεδιαστή στην καρδιά των show Υψηλής Ραπτικής στο Λονδίνο.

Ο ελληνικός οίκος, με ιστορία που μετρά από το 1906, παρουσίασε μια συλλογή-ύμνο στη θηλυκότητα και τη χειροποίητη δημιουργία. Κομψά φορέματα, κεντημένα υφάσματα και λεπτομέρειες με λάμψη από πέτρες Swarovski κατέκλεισαν την ειδικά στημένη πασαρέλα του Βρετανικού Μουσείου.

Το λαμπερό show άνοιξε το μοντέλο της Victoria’s Secret, Martha Hunt, ενώ στην πασαρέλα βρέθηκε και η πανέμορφη Emma Weymouth, η πολυτάλαντη συνεργάτης της Βρετανικής Vogue.

 Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια δήλωσε για τη Spring / Summer 2020 συλλογή μέσα από το λογαριασμό της στα Social Media τα εξής: «Τα χρώματα είναι μια γλώσσα πέρα από εθνικότητες, ιδιοκτησίες, θρησκείες, πολιτισμούς και εποχές της ιστορίας. Τα χρώματα είναι λέξεις, είναι συναισθήματα και συνδέουν τους ανθρώπους, λειτουργούν ως κώδικας επικοινωνίας και υπογραμμίζουν την πανανθρώπινη αλήθεια: η ιστορία είναι ένας κύκλος που μας περιλαμβάνει όλους και πορευόμαστε όλοι ως ΕΝΑ πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Προστατεύστε τον πλανήτη μας με αγάπη».

Ο εμβληματικός θόλος του Βρετανικού Μουσείου γέμισε από την αγάπη της οικογένειας, των φίλων, δημοσιογράφων ελληνικών και διεθνών Μέσων, όπως η βρετανική Vogue, το 10, Tatler, WWD. Η Nicole Scherzinger με δημιουργία Celia Kritharioti Couture, η Sarah Harris της βρετανικής Vogue, η Pamela Jolliffe, η Mara Karetsos, η βασίλισσα Αννα Μαρία και η κόρη της Θεοδώρα, η πριγκίπισσα Αικατερίνη, η Μπέσυ Λαιμού, ο Ηλίας Κοκκοτός, ο Mark Vandeli, καθώς και ο Λέων Πατίτσας με την εκθαμβωτική Μαριέττα Χρουσαλά, ήταν μερικοί μόνο από τους 400 καλεσμένους που αποθέωσαν το μοναδικό σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στο Λονδίνο.

Τα παπούτσια ήταν για μια ακόμη φορά συνεργασία της Σίλιας Κριθαριώτη με την εταιρία Tsakiris Mallas.

You may also like