Η πραγματική αιτία που “τρέχει” η μάσκαρα

Ένα από τα πιο ενοχλητικά περιστατικά που μπορούν να συμβούν σχετικά με το μακιγιάζ, είναι η μάσκαρα που απλώνεται γύρω από την περιοχή των ματιών μας, καταστρέφοντας όλο μας τον κόπο. Η προφανής λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε απλά μια αδιάβροχη μάσκαρα, σωστά; Στην πραγματικότητα, η μάσκαρα μπορεί να μην είναι το πρόβλημα. Οι make-up artists, μας λένε ότι ο ένοχος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η κρέμα ματιών μας. Επιτρέψτε μας λοιπόν, να σας γλιτώσουμε από την αγορά δεκάδων αδιάβροχων προϊόντων με την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Αν χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υφή και την υγρασία της μάσκαρας. Η υγρασία και τα έλαια από την κρέμα ματιών αναμιγνύονται με τη θερμότητα και τα έλαια από την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα, η θερμότητα ν’ανεβαίνει προς τη μάσκαρα και να επηρεάζει τη φόρμουλά της, η οποία διασπά τα συστατικά και δημιουργεί τις αντιαισθητικές «μουτζούρες».

Η αδιάβροχη μάσκαρα, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται καθημερινά, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος είναι πολύ βαρύς για τις βλεφαρίδες. Ο συνδυασμός μιας μάσκαρας για μήκος και στη συνέχεια για πυκνότητα (με έμφαση στις ρίζες) θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδανικός. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί με τις αδιάβροχες εκδοχές των συγκεκριμένων προϊόντων, μιας και θα καταλήγατε με ένα πολύ βαρύ και μάλλον αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

 

You may also like