Πρόταση για dvd : You’ve Got Mail

Ζούμε στην εποχή του έρωτα μέσω… Tinder! Οι παλιοί εξυμνούν την ομορφιά και το μυστήριο των σχέσεων δι’ αλληλογραφίας! Απόψε απολαμβάνουμε μία ταινία στην οποία ο έρωτας περνάει… από το μόντεμ!

Η Kathleen Kelly (Meg Ryan) είναι η ιδιοκτήτρια ενός μικρού παιδικού βιβλιοπωλείου και αλληλογραφεί μέσω email με τον “NY152”. Φυσικά τόσο η ίδια όσο κι ο άγνωστος συνομιλητής της λατρεύουν την αλληλογραφία τους παρά τους αυστηρούς κανόνες που απαγορεύουν την αποκάλυψη οποιουδήποτε προσωπικού στοιχείου, όπως ονόματα, σχέσεις ή δουλειά. Πού να φανταστεί, όμως, πως ο NY152 είναι ο Joe Fox (Tom Hanks) γόνος μίας μεγάλης οικογένειας στην οποία ανήκει η αλυσίδα Fox Books κι η οποία με το νέο της υποκατάστημα απειλεί το μαγαζάκι που η Kathleen κληρονόμησε από τη μητέρα της; Και φυσικά είναι δύσκολο και για τους δύο να δεχθούν πως αν και δείχνουν πως ο ένας μισεί τον άλλον, στην ουσία… αγαπιούνται και αγωνιούν να ειδωθούν από κοντά;

Η ταινία “Έχετε Μήνυμα Στον Υπολογιστή Σας” εμπνέεται από το θεατρικό έργο “Parfumerie” του Miklós László, ακριβώς όπως έγινε το 1940 με το “Μαγαζάκι Στη Γωνία. Η κινηματογραφική διασκευή του σεναρίου είναι αποτέλεσμα της Delia Ephron και της αδερφής της, Nora, με την τελευταία να εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη.

Η εκλιπούσα Nora Ephron είναι εκείνη που με κακόμαθε σε ό,τι αφορά την κατηγορία της ρομαντικής κομεντί με ταινίες όπως το “When Harry Met Sally” και το “Julie & Julia”. Γιατί, ανεξάρτητα του αν πρόκειται για ένα πρωτότυπο σενάριο ή για τη δική της εκδοχή σε ένα ήδη υπάρχον έργο, όπως το “Parfumerie”, η Ephron κατάφερνε πάντα να δημιουργήσει χαρακτήρες με μία ιδιαίτερη χημεία, ακόμη και στην “εκρηκτική” χημεία όταν το πρωταγωνιστικό δίδυμο αντικρούεται! Έτσι και στο “You’ve Got Mail” η Ephron σκιαγραφεί δύο χαρακτήρες που στην αρχή μοιάζουν εντελώς αντίθετοι και πλέκει τη σχέση τους έτσι ώστε να παρασύρει το θεατή σε αυτήν την τρελή τους διαδρομή… άλλωστε, η κάθε διαδρομή του έρωτα δεν είνα τρελή; Επιπλέον η ταινία ανήκει σε εκείνη την ωραία εποχή όπου το κάθε αστείο στην ταινία γινόταν αντιληπτό από όλους κι όχι μόνο… από τον σεναριογράφο που το έγραψε!

Ένας ακόμη λόγος που η Ephron με έχει κακομάθει είναι η επιλογή της στα πρωταγωνιστικά ζευγάρια. Ειδικά με τους Hanks και Ryan που είναι από τα πιο αγαπημένη κινηματογραφικά ζευγάρια των ρομαντικών κομεντί οτιδήποτε άλλο απλά μειώνει τις προσδοκίες μου πλέον! Στην τρίτη τους συνάντηση στα πλατό κι εν έτει 1998 οι δύο ηθοποιοί δείχνουν πως χαίρονται να δουλεύουν μαζί και τι καλύτερο από το να αποδεικνύεται αυτό στην οθόνη μας;

Καθώς, λοιπόν, οι Κυριακές που θα “απαιτούν” ταινία και… χουχούλιασμα σταδιακά θα πληθαίνουν, σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!


Πρωταγωνιστούν: Meg Ryan, Tom Hanks, Greg Kinnear, Parker Posey, Jean Stapleton, Steve Zahn, Heather Burns, Dave Chappelle, John Randolph κ.α.

You may also like