‘Love Actually’: 10 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας

love actually posterΣτις 21 Νοεμβρίου 2003, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας βρετανικής παραγωγής “Love Actually”, σε δέκα χώρες ανά τον κόσμο. Δέκα χρόνια μετά, οι συντελεστές και μερικοί από τους ηθοποιούς της κινηματογραφικής επιτυχίας, μιλούν στην Daily Beast για την εμπειρία τους πριν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο Richard Curtis, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας, όταν κυκλοφόρησε στις αίθουσες. «Σίγουρα ήξερα τι έκανα όσον αφορά τη ρομαντική πλευρά των ιστοριών, έχοντας εμπειρία από τη δουλειά μου στις “Bridget Jones” και “Notting Hill” ,» είπε ο Curtis στην Daily Beast.

Αρχικά ο Curtis ‘σχεδίασε’ στο μυαλό του τις ιστορίες του Jamie (Colin Firth) και του πρωθυπουργού της Αγγλίας (Hugh Grant) , ως δύο ξεχωριστές, ολοκληρωμένες ταινίες, τις οποίες θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει. Με επιρροές από αγαπημένες του, κινηματογραφικές δουλειές όπως οι “Short Cuts”, “Nashville” και πολλές του Woody Allen, ο Curtis αποφάσισε να γράψει δέκα ρομαντικές ιστορίες σε μία.

Ο Bill Nighy, ο οποίος υποδύθηκε τον ‘κακό’ ροκ σταρ Billy Mack, αποκάλυψε ότι έκανε μια ανάγνωση/πρόβα του σεναρίου, για χάρη της σκηνοθέτιδας Mary Selway, η οποία προσπαθούσε να τον πείσει να ξαναεμφανιστεί μετά από πολύ καιρό σε μια ταινία. «Νόμιζα ότι απλά τη βοηθούσα να ακούσει το σενάριο δυνατά και προς έκπληξή μου, πήρα το ρόλο,» διηγείται ο Nighy.

love actually jamie and aureliaΗ Lúcia Moniz (Aurelia), μιλώντας για τις καλύτερες αναμνήσεις από τα γυρίσματα, θυμάται χαρακτηριστικά τη σκηνή του χαρακτήρα της που αποχαιρετά τον χαρακτήρα του Jamie και αυτό γιατί εκείνη τη μέρα γιόρτασε τα 26α γενέθλιά της.

Ο Βραζιλιάνος Rodrigo Santoro (Karl) θυμάται την έκπληξη του, όταν ταξίδεψε στο Λονδίνο και βρέθηκε για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που θαύμαζε από μικρό παιδί όπως οι Alan Rickman, Emma Thomson και Rowan Atkinson, ο οποίος καθόταν δίπλα του. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος του “μεγάλος” ρόλος και στη συνέχεια έγινε ευρύτερο γνωστός με τους “300” ως Ξέρξης, αλλά και με τη συμμετοχή του στη διαφήμιση  της Chanel.

Για τη Laura Liney (Sarah), αγαπημένη, αξέχαστη στιγμή αποτέλεσε η σκηνή του γάμου στην εκκλησία. «Τα γυρίσματα ξεκίνησαν ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Δίδυμων Πύργων και επειδή το εκκλησάκι βρισκόταν πολύ κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία, όλοι οι συντελεστές είχαν στιγμές απόλυτης σιγής,» συμπληρώνει η Liney.

Για περισσότερα παρασκήνια της αγαπημένης μας ταινίας και επειδή σε λίγο καιρό θα την ξαναπολαύσουμε λόγω εορτών, επισκεφτείτε το Daily Beast 

You may also like