Η πρώτη μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά 2019 από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Πριν από λίγες μέρες μάς περίμενε μία έκπληξη στο σπίτι. Ο Στέλλιος Μπουτάρης μας είχε στείλει από δύο φιάλες από τη νέα του Μαλαγουζιά. Μία Μαλαγουζιά του 2019 από τον τρύγο του 2019, που είναι ένα καλό κρασί από το αμπέλι του στη Σαμαρόπετρα.

Το 2004, φυτεύτηκε για πρώτη φορά στο λόφο της Σαμαρόπετρας στη Φλώρινα, η βασίλισσα του Ελληνικού αμπελώνα, Μαλαγουζιά. Η έκταση των 8 στρεμμάτων με τα φτωχά αμμώδη εδάφη και σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής,  ήταν ιδανικά να ευδοκιμήσει η ποικιλία. Ο τρύγος του 2019, μας έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, οπότε και κυκλοφορεί για πρώτη φορά η μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά.

Η Μαλαγουζιά Κυρ-Γιάννη, είναι ένα έντονο αρωματικό κρασί, με τραγανή οξύτητα, χαρακτηριστικά της ορεινής καταγωγής του. Εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, και διατίθεται αποκλειστικά μέσω του Warehouse 10.

Την πρώτη του μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά παρήγαγε το Κτήμα Κυρ- Γιάννη, η οποία θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα warehouse10.gr σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της Μαλαγουζιάς;

Ο οινοποιός Στέλλιος Μπουτάρης μάς έγραψε στην επιστολή που συνόδευε τις φιάλες. «Μετά τον τρύγο του 2019, ανάμεσα σε όλα τα κρασιά που δοκιμάσαμε για να λανσάρουμε τη νέα σοδειά, δοκιμάσαμε και την Μαλαγουζιά από το αμπέλι μας στη Σαμαρόπετρα. Το κρασί ήταν καταπληκτικό, τυπικό, με χαρακτήρα και στο υψηλό επίπεδο που θα ήθελα. Δεν το κρύβω όμως, προβληματίστηκα. Αναρωτήθηκα αν έχει χώρο για ακόμη μία Μαλαγουζιά η Ελληνική αγορά, όταν έχει τόσες πολλές και υψηλού επιπέδου. Πώς όμως να μην μοιραστώ ένα τόσο καλό κρασί με τους φίλους του Κτήματος;

Τελικά, η διαδικτυακή μας πλατφόρμα warehouse10.gr όπου φιλοξενούνται παλιές σοδειές και ιδιαίτερες ακυκλοφόρητες ετικέτες, μου έδωσε τη λύση! Η πρώτη μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά του Κτήματος Κυρ- Γιάννη θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα σε περιορισμένο αριθμό φιαλών».

H ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2019 είναι διαθέσιμη μόνο στο warehouse10.gr και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

#notanothermalagousia #kiryianni

You may also like