Η Marion Cotillard στη θέση της Natalie Portman ως Lady Macbeth

Natalie Portman 1Θυμάστε που σας είχαμε πει πως η Natalie Portman θα ερμηνεύσει μία από τις πιο κυνικές ηρωίδες του Shakespeare, τη Lady Macbeth . Λοιπόν, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς τελικά  θα την αντικαταστήσει και θα σταθεί  στο πλάι του Michael Fassbender , η Marion Cotillard, για τη μεταφορά της γνωστής τραγωδίας, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας παραγωγής στην Telegraph.

Η δημοφιλής Γαλλίδα ηθοποιός θα ερμηνεύσει τη Lady Macbeth υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Justin Kurzel. Ο Αυστραλός σκηνοθέτης ήδη έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές για το «Snowtown» (2011), μία ταινία τρόμου που παρουσιάζει την πραγματική ιστορία μίας σειράς φόνων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 στην πόλη του τίτλου, που βρίσκεται στη Νότιο Αυστραλία.

Ο Kurzel αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που η Marion θα συμμετάσχει στην ταινία μας. Είναι μία από τους πιο γενναίους και επίμονους ηθοποιούς που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Ανυπομονώ να συνεργαστώ και με εκείνην και τον Michael και να μεταφέρω στη μεγάλη οθόνη αυτήν την ανθρώπινη και τραγική ιστορία αγάπης».

Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η εταιρεία See-Saw, η οποία είχε αναλάβει και το «Λόγο του Βασιλιά», καθώς επίσης και το «Shame», την ταινία που έκανε γνωστό τον Michael Fassbender στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, «η Marion απέδειξε τις ικανότητες της τόσο στο “La Vie en Rose” όσο και στο “Rust and Bone”. Το να ερμηνεύσει τη Lady Macbeth δίπλα στον Michael Fassbender θα φέρει μία νέα και εκπληκτική δυναμική στην ιστορία των δύο εραστών που τους χωρίζει ο πόλεμος κι η φιλοδοξία».

Marion Cotillard 1Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στην Αγγλία τον Ιανουάριο του 2014 με το StudioCanal να χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μαζί με τη Film4. Η εκπρόσωπος της Film4, Tessa Ross ανέφερε στο BBC πως είναι «πολύ ενθουσιασμένη» με τη δουλειά του Kurzel, το οποίο αποκάλεσε «εξαιρετικό σκηνοθέτη, που θα φέρει μία άλλη αύρα στην ταινία με το «εκπληκτικό καστ».

Την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε επίσης πως ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Sir Kenneth Brannagh θα αναλάβει τη θεατρική παραγωγή του Macbeth στη Νέα Υόρκη το επόμενο καλοκαίρι. Στην παράσταση θα πρωταγωνιστεί μαζί με την Alex Kingston στο ρόλο της Lady Macbeth.

Πηγή: www.telegraph.co.uk

Προσωπικό σχόλιο: Δε μπορώ να βρω το λόγο για τον οποίο τελικά άλλαξαν τα πλάνα για την ηρωίδα του Shakespeare. Επίσης οφείλω να ομολογήσω πως τόσο η Natalie Portman όσο κι η Marion Cotillard είναι από τις πιο αγαπημένες μου ηθοποιούς. Αντικειμενικά, όμως, νομίζω πως το προσωπάκι της Natalie παραήταν… baby για τη Lady Macbeth!

You may also like