Η Viola Davis αναβιώνει τον “Corduroy”

Η ηθοποιός Viola Davis δεν είναι απλά απόλαυση για να την παρακολουθείς στο καταιγιστικό “How To Get Away With Murder”. Είναι μία προσωπικότητα γεμάτη ζωντάνια και με αστείρευτο ταλέντο, γι’ αυτό κι είναι η πρώτη Αφροαμερικανή ηθοποιός βραβευμένη με Tony (θέατρο), Oscar (σινεμά) κι Emmy (τηλεόραση).

Επίσης, όπως η ίδια εξομολογήθηκε, προέρχεται από φτωχική καταγωγή και η μόνη της απόδραση ήταν τα βιβλία. Ένα από αυτά ήταν η εικονογραφημένη ιστορία του Corduroy, ενός λούτρινου αρκούδου που αναζητά ένα κουμπί με τη βοήθεια της Lisa, ενός μικρού Αφροαμερικανού κοριτσιού.

Καθώς, λοιπόν, η ηθοποιός ανακάλυψε πως έβλεπε κομμάτι του εαυτού της μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου που πρώτη φορά εκδόθηκε το 1968, η δημοφιλής ηθοποιός αποφάσισε να γράψει η ίδια της συνέχεια της ιστορίας με τον τίτλο “Corduroy Takes A Bow”, με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών από τη “γέννηση” του Corduroy. Στο νέο αυτό βιβλίο, το οποίο έκανε “πρεμιέρα” στα βιβλιοπωλεία των Ηνωμένων Πολιτειών στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Corduroy κι η Lisa επισκέπτονται για πρώτη φορά το θέατρο, οπότε κι αποφασίζουν να το εξερευνήσουν από τα παρασκήνια αλλά και μέχρι τη σκηνή.

Η Viola Davis, ούσα η ίδια μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού, της Genesis, δήλωσε πως αυτή τη φορά ο Corduroy απευθύνεται σε μία νέα γενιά στην οποία κι επιθυμεί να συστήσει το αρκουδάκι, καθώς πρόκειται για ένα χαρακτήρα σημαντικό για τη δική της παιδική ηλικία και θεωρεί την αναβίωσή του μεγάλη τιμή.

Για την ώρα, θα δούμε τη Viola Davis στον πέμπτο κύκλο του “How To Get Away With Murder” αλλά και στο ψυχολογικό θρίλερ “Widows” του Steve McQueen μαζί με τους Liam Neeson, Colin Farrell, Elizabeth Debicki και Robert Duvall, το οποίο αναμένεται στις αίθουσες φέτος το Νοέμβριο.

You may also like