Θεατρική πρωτοβουλία: «Σ’αγαπώ» από την ομάδα «Κύκλος Ζωής»

5Τι σημαίνει η λέξη «ηθοποιός»; Ετυμολογικά είναι «αυτός που ποιεί/δημιουργεί ήθος». Δε χρειάζεται, όμως, να έχει κανείς πτυχίο δραματικής σχολής για να δημιουργήσει ήθος, αλλά αρκεί η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο κι η θέληση για να προσφέρεις κάτι καλύτερο. Σε μία περίοδο όπου τα ήθη διαταράσσονται, ο κοινωνικός σύλλογος «Δέντρο Ζωής» σηκώνει τα μανίκια κι αναλαμβάνει δράση.

Τι είναι, όμως, το «Δέντρο Ζωής»;

Πρόκειται για μία ομάδα εθελοντών που αποτελείται από πολίτες οι οποίοι, μέσα από μία μεγάλη σειρά δράσεων, στόχο έχουν την ενίσχυση και στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε η ζωή να γίνει για όλους (έστω λίγο) καλύτερη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, σεμινάρια για παιδιά αλλά και την αυτοβελτίωση, καθώς και συνδρομή σε συσσίτια, όπως εκείνο του σωματείου Γέροντας Παΐσιος στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Από το 2013 έως και σήμερα, το «Δέντρο Ζωής» έχει καταφέρει να δώσει ανάσες ελπίδας σε φορείς όπως τα Παδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, το Χαμόγελο του Παιδιού και το Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παδιών «ΣΤΟΡΓΗ».

Σε αυτές τις δράσεις έρχεται να συνδράμει κι ο «Κύκλος Ζωής», η θεατρική ομάδα του «Δέντρου Ζωής». Ο «Κύκλος Ζωής» αποτελείται από 30 εθελοντές και μέλη του συλλόγου (δασκάλους και γονείς) που με μία σειρά θεατρικών παραστάσεων υπό την αιγίδα του «Δέντρου Ζωής» εκπέμπουν την αξία της προσπάθειας του «Δέντρο Ζωής». Φυσικά στόχος και της θεατρικής ομάδας είναι η στήριξη ευπαθών ομάδων από τα έσοδα των παραστάσεών της.

Φέτος, λοιπόν, ο «Κύκλος Ζωής» ανεβαίνει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, 2315-200000) με την παράσταση «Σ’αγαπώ». Με τα μέλη της ομάδας να αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία, τη συγγραφή του έργου, τα σκηνικά και τα κοστούμια, η ομάδα μας ταξιδεύει στην εποχή του παλιού (καλού) ελληνικού κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για το έργο:

                Μία ακόμα αλλοπρόσαλλη μέρα εξελίσσεται σ’ ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί όπου οι κόντρες κυριαρχούν στις σκέψεις και στις πράξεις των κατοίκων. Από το πρωί καταφθάνουν τουρίστες οι οποίοι, μαζί με τις αποσκευές, κουβαλούν και τις δικές τους αναμνήσεις και ανησυχίες. Άθελά τους προσθέτουν περισσότερη ένταση στο ήδη τεταμένο κλίμα κυρίως των δύο άσπονδων εχθρών, της Μαργαρίτας και του Παντελή…

Μέσα από την παράσταση, το «Δέντρο Ζωής» θα μας μάθει πώς να εκτιμούμε τις μικρές και απλές χαρές της ζωής σε μία περίοδο όπου τα χαμόγελα μειώνονται και στη θέση τους έρχονται η αγωνία κι η ανασφάλεια.

Κύκλος Ζωής 2Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Βασιλικό Θέατρο στις 2 και 3 Ιουνίου και ξεκινάει στις 9 το βράδυ. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τη στήριξη του συλλόγου «Συζωή» (πρώην Αμυμώνη) για τη στήριξη των παιδιών με διαταραχές όρασης και πρόσθετες ανηπηρίες.

Εσείς δεν έχετε παρά να αγοράσετε εγκαίρως τα εισιτήριά σας (10€ στην πλατεία και 8€ στον εξώστη), συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια του «Δέντρου Ζωής» να μοιράσει περισσότερα χαμόγελα. Και μιας και μιλάμε για παιδικά χαμόγελα, τα πιο σημαντικά που υπάρχουν στις ζωές μας, νομίζω πως δε χωρούν δεύτερες σκέψεις!

Θα σας δω εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του «Δέντρου Ζωής» μπορείτε να πάρετε μέ μία επίσκεψη στις εξής σελίδες του συλλόγου στο facebook:

https://www.facebook.com/dentrozoisorg/?fref=ts

https://www.facebook.com/MenoumePantaPaidia

You may also like