Θεϊκό παγωτό Margherita από τη Nigella

Ένα υπέροχο, καλοκαιρινό παγωτό, που είναι σαν να πίνετε το κοκτέιλ σας με το κουταλάκι! Ελαφρύ, χωνευτικό, τέλειο για όσους δεν τρώνε παγωτό, και προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ, που λιώνει στο στόμα-θυμίζει semifreddo αφού δεν περιέχει αυγά- αλλά και γεμάτο άρωμα lime, με μια δόση tequila. Ιδανική γεύση μετά από ένα ελαφρύ γεύμα,  για τους λάτρεις της Margherita.

Φτιάχνεται πανεύκολα, με υλικά που έχετε σπίτι (απαραίτητο υλικό η τεκίλα!), από την θεά- domestic goddess- Nigella Lawson. οι Άγγλοι, άλλωστε, ξέρουν ν’ απολαμβάνουν το ποτό τους, με κάθε τρόπο!

 

Υλικά (για 6 άτομα)

  • · 125 ml χυμός lime
  • · 3 κουταλιές της σούπας tequila
  • · 3 κουταλιές της σούπας cointreau ( ή limoncello)
  • · 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • · 500 ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά

 

Photo by Lis Parsons

Photo by Lis Parsons

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το χυμό του lime, την tequila και το cointreau σ’ ένα μπωλ, ρίξτε τη ζάχαρη, κι ανακατέψετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά χτυπήστε την μέχρι να αρχίσει να πήζει και να αφρατεύει, αλλά χωρίς να σφίξει πολύ.
  3. Το βάζετε  σε ένα αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη και το παγώνετε αποβραδύς.Το βγάζετε λίγο πριν το σερβίρετε, γιατί, λόγω σύστασης, λιώνει πολύ εύκολα στο στόμα.
  4. Tip #1: Το λικέρ limoncello προσθέτει μια πιο έντονη γεύση λεμονιού και του πάει πολύ.
  5. Tip #2: Μπορείτε,εκτός από το ξύσμα lime,να βάλετε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

  

Enjoy your Margherita!

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like