Ιδανικά φρούτα του καλοκαιριού για τα παιδιά

Καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα…Και ποιός δεν λατρεύει τα καλοκαιρινά φρούτα; Η αλήθεια είναι πως τα καλοκαιρινά φρούτα είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων, μιας και σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι πιο εύγεστα. Επιπλέον, είναι δροσερά και μπορούν να καταναλωθούν ευκολότερα το καλοκαίρι, ακόμα και από τα παιδιά.

Αλλά τα καλοκαιρινά φρούτα δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό και τα παιδιά θα πρέπει να τα καταναλώνουν, μιας και προσφέρον πολλά για τη θωράκιση της υγείας τους.

Δείτε παρακάτω κάποια από τα καλοκαιρινά φρούτα και τα οφέλη τους.

Καρπούζι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C και νερό, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, όπως η ενδυνάμωση του οργανισμού απέναντι σε μολύνσεις και ιούς.

Πεπόνι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6 και κάλιο και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, οι βιταμίνες Α και C που περιέχει, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κεράσια

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες Β, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο. Επίσης, βοηθούν στα παιδιά που έχουν αναιμία.

Ροδάκινα

Είναι πλούσια σε βιταμίνες (κυρίως C) αλλά και ιχνοστοιχεία. Επίσης, προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Βερίκοκα

Είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α ενώ ενισχύουν την όραση. Επίσης, βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και σε πολλές πεπτικές διαταραχές.

Πηγή: baby.gr

Photo credits: @edceee (unsplash)

You may also like