Κάψουλες skin care: μικρές στο μάτι, αλλά…

Λένε πως τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια, κι η φράση κυριολεκτική αλλά και μεταφορική χρήση. Φανταστείτε τι αντίστοιχο θα μπορούσε να ειπωθεί για τις κάψουλες ορών περιποίησης που φαίενται να κατακλύζουν την αγορά. Κι αν δε σας… γεμίζουν το μάτι νομίζοντας πως δε μπορούν να αντικαταστήσουν το αγαπημένο σας προϊόν στη συσκευασία με την κλασική αντλία, οι ειδικοί έρχονται να σας αλλάξουν γνώμη.

               Στην πραγματικότητα, οι κάψουλες αντιστοιχούν στην ιδανική ποσότητα προϊόντος που πρέπει να χρησιμοποιούμε. Έτσι αποφεύγουμε τυχόν υπερδοσολογία κι άρα το προϊόν (η δραστική του ουσία συγκεκριμένα) είναι πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον, για συστατικά ευάλωτα στον αέρα και την έκθεση στο ηλιακό φως όπως η βιταμίνη C κι η ρετινόλη, οι κάψουλες βοηθούν στην πιο μακροχρόνια συντήρησή τους, διατηρώντας την αποτελεσματικότητά τους.

               Το ατού της κατάλληλης δοσολογίας έρχεται και για να αντισταθμίσει τυχόν αντιδράσεις της επιδερμίδας. Σε όλες μας έχει τύχει ένα προϊόν να προκαλέσει ερεθισμούς επειδή βάλαμε “λίγη παραπάνω κρέμα” στο πρόσωπο. Με τις κάψουλες, λοιπόν, αυτός ο κίνδυνος περιορίζεται ουσιαστικά. Added bonus? Είναι πολύ πιο πρακτικές στη μεταφορά τους από ένα μπουκάλι!

Photo credits: stylecaster.com

               Εμείς το μόνο που έχουμε να σας προτείνουμε είναι να επισκεφθείτε το κοντινότερο σε σας κατάστημα Sephora και μαζί με τους beauty experts να επιλέξετε το καταλληλότερο για τις ανάγκες σας προϊόν!

               Πηγή: Allure

You may also like