Πώς θα ξυπνάμε χαρούμενες το 2020;

Μετά από αρκετά ξενύχτια ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πως θα αποκτήσουμε τον καλύτερο νυχτερινό ύπνο και πως θα διώχνουμε τα ‘’winter blues’’ώστε να ξυπνάμε φρέσκες και ανανεωμένες… Ένας καλός ύπνος επιτρέπει στο μυαλό μας να δέχεται περισσότερες πληροφορίες και να δυναμώνει τη μνήμη μας ως αποτέλεσμα να έχουμε θετική επίδραση στην διάθεση μας, στην ενέργεια που εκπέμπουμε και την ικανότητα να συγκεντρωνόμαστε.

Προσωπικά έχω να σας πω πως παρόλο που κάνω mindfulness εδώ και ένα χρόνο για να μπορώ να συγκεντρώνομαι γρηγορότερα και με διάρκεια, πολλές φορές παρατηρώ πως ένας καλός ύπνος σου αναπληρώνει τα πάντα! Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα και όχι μόνο στην επιδερμίδα μας η στις ρυτίδες που μπορεί να αποκτήσουμε αλλά να είναι κρίσιμο στην υγεία μας αφού οι υπερφορτωμένες ζωές μας  μπορούν να «κρασάρουν».

3 Βήματα που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση με τον νυχτερινό ύπνο και είναι εκείνα που θα κάνουν την διαφορά για να ξυπνάμε χαρούμενες.

  • Αν ο χώρος του δωμάτιου σας είναι το σημείο που τρώτε, δουλεύετε και ξεχνάτε να βγείτε από αυτό τότε ο ύπνος και η ηρεμία σίγουρα θα συγχύσουν το μυαλό σας. Έτσι το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα ξεκούρασης και ηρεμίας αλλάζοντας ίσως το χρώμα του δωματίου, να εργάζεστε σε γραφείο αντί στο κρεβάτι σας, να αγοράσετε άνετα μαξιλάρια και να τοποθετήσετε ένα -δύο κεριά ώστε να αισθάνεστε πιο ευάλωτες να κάνετε switch off the day και να αρχίσετε να απολαμβάνετε αυτή την μικρή διαδικασία ύπνου.
  • Κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν τον ύπνο.. καταλαβαίνω είναι δύσκολο αλλά αυτό το tip θα βοηθήσει το μυαλό σας να αποσυμπιεστεί και σιγά-σιγά να κατεβάζει την ένταση της ημέρας δίνοντας την ευκαιρία να χαλαρώσει. Όλα τα smartphones, tablets, laptops, ακόμη και η τηλεόραση δίνουν την εντολή στο μυαλό μας να παραμείνει ξύπνιο από το πολύ φως που εκπέμπουν ώστε το διεγείρουν συνεχώς. Αντιθέτως η συντροφιά ενός καλού βιβλίου μπορεί να μας δημιουργήσει την ευχάριστη διάθεση για ένα καλό ύπνο.
  • Προσωπικά η καλύτερη αντιμετώπιση για τον ύπνο είναι η διαδικασία ενός ζεστού μπάνιου σε συνδυασμό με μια μάσκα προσώπου και ένα βιβλίο αγκαλιά με ένα ζεστό ρόφημα από βότανα με βοηθάει να χαλαρώσω πραγματικά.Αν και δεν μπορώ να το κάνω καθημερινά εξακολουθώ να έχω το άρωμα του αγαπημένου μου κεριού η απλά να ακούω τους ήχους του αγαπημένου μου Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light ώστε να διώχνω το στρες της ημέρας. Τέλος, προσπαθήστε να κάνετε ένα απαλό μασάζ με ένα ωραίο λάδι ώστε να σας βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία και ηρεμία για ένα ξεκούραστο ύπνο.

Ξεκινήστε με την καινούργια χρονιά όμορφες συνήθειες για φρεσκάδα και ανανέωση. Πραγματικά ευτυχισμένες….

Photo credits: @all_who_wander /@itsdavo (unsplash)

You may also like