Καλαμάρι ψητό με καλαμπόκι

ΥΛΙΚΑ:
-Καλαμάρι
-Σκόρδο (εννοείται)
-Αρακάς
-Καλαμπόκι
-Τσίλι (πάντα, παντού)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Καλαμάρι.. από την λαϊκή η κατεψυγμένο στα Σ.Μάρκετ,
σχετικά ακριβό θα το πάρεις οπουδήποτε
οπότε δεν έχει πολύ σημασία.
πάντος να’ναι κομμένα σε κομμάτια, αυτό έχει σημασία.

Το καλαμάρι θέλει σκόρδο
3 σκελίδες αν έχεις θέμα πίεσης τον τελευταίο καιρό
6 αν τό’χεις ακόμα γενικότερα

Αν έχεις αρακά κατεψυγμένο,
βάλε λίγο σ’ενα μπολ με ζεστό νερό μέχρι να το χρειαστείς
είχα ένα καλαμπόκι που έφτιαξα χτές
στον ατμό με όλη την φλούδα ακόμα απάνω
γίνεται ωραίο έτσι
οχι όσο ωραίο γίνεται στα κάρβουνα
αλλά πολύ κοντά

κλέβω λίγο από το καλαμπόκι να το προσθέσω με τον αρακά.

τα καλαμαράκια μες στο φούρνο τώρα
λίγο λάδι θέλει, λίγο ξύδι, λίγο λεμόνι και αλατοπίπερο
αν τα’χεις ανακατέψει όλα αυτα μαζί σ’ενα μπολ νωρίτερα μπραβο σου!

ρίχνουμε και το ψίλοκομενο σκόρδο και τριμμένο τσίλι με στο ψάρι
δίπλα στο φούρνο, βάζεις το χτεσινό καλαμπόκι, κομμένο στα δυο
περιμένεις

..κάνεις ενα τσιγάρο και πιάνεις συζήτηση για τις χτεσινές εκλογές
να ξέρεις η συζήτηση αυτή δεν θα σε πάει πουθενά οπότε το νου σου στο φουρνο

το καλαμάρι έγινε

ζεστό τηγάνι μετά.. βάλε τον αρακά και κλεμμμένο καλαμπόκι
σοτάρεις για λίγα λεπτά, πάρε και λίγο λευκό κρασί μαζί
ρίχνεις το καλαμάρι μέσα, σοτάρεις ακόμα λίγο και κλείνεις τα πάντα.

στο καλαμπόκι λίγο βούτυρο και τσίλι
στο ποτήρι λίγο ούζο ή ρακί,.. άντε και μπίρα κάνει
καλή όρεξη!

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like