Καλοκαιρινά hairstyles χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο!, από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Αν είναι κάτι που λατρεύω το καλοκαίρι, είναι το γεγονός πως μπορείς να εφαρμόσεις εκείνο το παλιό και καλό «wash and go»! Επειδή, όμως, θέλουμε αυτό το «wash and go» να είναι και stylish, κοιτάξτε τι ιδέες σας βρήκα, κορίτσια μου, για να κυκλοφορείτε κουκλάρες και με επιμελώς ατημέλητο look! Κι είναι για κάθε λογής… κεφάλι! Διαβάστε και θα καταλάβετε!

1. Beachy κυματιστά μαλλιά

Αν έχετε μακριά μαλλιά ή έστω το μήκος τους φτάνει κάτω από τα αυτιά, μπορείτε να φτιάξετε το στυλ πολύ εύκολα! Εγώ απλά θα σας θυμίσω πως σας είχαμε δώσει τη λύση για να το καταφέρετε!
01 Beachy waves hair

2. Στιλπνή αλογοουρά
Η αλογοουρά είναι το πασπαρτού μας για κάθε περίσταση, είτε όταν τρέχουμε σαν το συγχωρεμένο το Βέγγο για τα πάντα είτε όταν επιζητούμε την απλότητα σε μία βραδινή έξοδο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δε μπορούμε να πάμε το ponytail ένα βήμα παραπέρα.

Χρησιμοποιώντας τη γωνία/κορυφή του φρυδιού σας ως οδηγό, κάντε χωρίστρα στα μαλλιά σας. Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια, βουρτσίστε τα πρώτα με μία βούρτσα με φυσική τρίχα πριν τα πιάσετε πίσω ώστε να τους δώσετε ένα sleek look. Αν είναι κυματιστά ή με μπούκλες, κάντε την αλογοουρά να μοιάζει ανολοκλήρωτη. Πιάστε τα μαλλιά στο ύψος του αυχένα μ’ ένα λαστιχάκι κι έπειτα τυλίξτε γύρω από τη βάση μία τούφα από την αλογοουρά και συγκρατήστε τη με τσιμπιδάκια. Στη συνέχεια ξεχωρίστε μερικές τουφίτσες για να πέφτουν γύρω από το πρόσωπό σας ώστε να δώσετε στο look έναν «αεράτο» χαρακτήρα. Τις ημέρες όπου η θερμοκρασία θα βαράει κόκκινο, μπορείτε να ψεκάζετε τα μαλλιά σας μ’ ένα spray κατά της υγρασίας για να αποφύγετε το φούντωμα και το «φριζάρισμα».

Extra tip: Αν μετά από ώρα αρχίσουν να «φριζάρουν», βάλτε λίγη κρέμα χεριών στις παλάμες σας κι απλώστε τη στα μαλλιά σας.
02 Στιλπνή αλογοουρά

3. Εύκολες πλεξούδες
Αρκετά ρομαντικό το συγκεκριμένο και πανεύκολο, ειδικά αν θέλετε να μαζέψετε τις τούφες από το πρόσωπό σας!

Δώστε όγκο στα μαλλιά σας ψεκάζοντας στις τούφες ένα ξηρό σαμπουάν – θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματα καλλυντικών για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς και στη συνέχεια κάντε τη χωρίστρα σας. Πιάστε μία τούφα περίπου δύο εκατοστών από τη μεριά που έχετε τα περισσότερα μαλλιά, τυλίξτε τη και μετά πιάστε την επόμενη τούφα και τυλίξτε τη γύρω από την πρώτη. Αν έχετε μακριά μαλλιά μπορείτε να συνεχίσετε, αλλιώς σε πιο κοντά μαλλιά μπορείτε να σταματήσετε στις δύο τούφες και να τις συγκρατήσετε με δύο τσιμπιδάκια σε Χ. Μπορείτε να το κάνετε κι από την άλλη πλευρά δίνοντας στο look μία ιδέα  «στέμματος».
03 Εύκολες πλεξούδες 1

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την πρώτη τούφα λίγο μεγαλύτερη, να τη χωρίσετε στα δύο και να πλέξετε τις δύο – πλέον – τούφες μεταξύ τους και να τις συγκρατήσετε πάλι με τσιμπιδάκι, αντιγράφοντας την Carey Mulligan! (03 Εύκολες πλεξούδες 2)

4. Καλοκαιρινό και… spikey!

Όταν οι φίλες σας με τα σούπερ μακριά μαλλιά θα παιδεύονται για να τα μαζέψουν για να δροσιστεί ο σβέρκος τους, εσείς θα απολαμβάνετε το γεγονός πως το pixie haircut σας σας απαλλάσσει από την έννοια!

Βάλτε λίγη ποσότητα πηλού φορμαρίσματος – όσο ένα νόμισμα φανταστείτε – κι απλώνοντάς το στα δάχτυλα χτενίστε τα μαλλιά σας προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό, τελείωσα!
04 Spikey

Καλές βουτιές και have fun playing with your hair afterwards!

You may also like