Καραμελωμένα μήλα

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ( Για 6 μερίδες )
*για την καραμέλα
 225 gr. καστανή ζάχαρη
 110 ml. νερό
 1 κ.γ. ξύδι λευκό
 2 κ.γ. γλυκόζη
 1 κ.γ. κανέλα
 25 gr. μαργαρίνη ή βούτυρο
* για τα μήλα
 6 μήλα κόκκινα
 6 καλαμάκια για σουβλάκι

mila3ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις διαλυθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν μια βράση. Χωρίς να ανακατεύουμε πλέον αφήνουμε την καραμέλα να φτάσει στους 138 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο ρίχνουμε με ένα κουταλάκι μια μικρή ποσότητα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν σχηματισθεί μια μικρή μπαλίτσα είναι έτοιμη. Έχουμε ήδη περάσει τα μήλα στα καλαμάκια και τα βουτάμε στην καυτή καραμέλα περιστρέφοντάς τα ώστε να καλυφθούν. Έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα που την έχουμε περάσει με λίγο σπορέλαιο ή βούτυρο και τοποθετούμε τα μήλα ανάποδα μέχρι να στεγνώσουν. Τυλίγουμε τα μήλα σε διάφανη ζελατίνα και τα δένουμε με μια κορδέλα.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like