Κατερίνα Μακρυγιάννη: Η σχεδιάστρια κοσμημάτων που εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της

504B6315α

Η ενασχόληση της με την καλλιτεχνική δραστηριότητα ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια. Χόρευε κλασσικό μπαλέτο και έπαιζε θέατρο, ενασχόληση που εξέλιξε αργότερα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, σπουδάζοντας θεατρολογία στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που έκανε τις καλές τέχνες τρόπο ζωής.

Οι γονείς της Νίκος και Έυα Μακρυγιάννη δημιούργησαν από το 1988 μια επιχείρηση με την επωνυμία «Τέχνημα», καταξιωμένη στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει ως αντικείμενο το χειροποίητο κόσμημα. Το ενδιαφέρον της, ειδικότερα για τις εφαρμοσμένες τέχνες, την οικογενειακή επιχείρηση και την πόλη της, την απομάκρυνε από τον χώρο του θεάματος που αρχικά είχε διαλέξει και την οδήγησε στην ενασχόληση της με το χειροποίητο κόσμημα.
Μετά την πάροδο επτά χρόνων στον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο και με μετεκπαιδεύσεις πάνω στο σχέδιο και την χαρακτική στην σχολή κοσμήματος L’arti Orafe της Φλωρεντίαςֹ η Κατερίνα παρουσιάζει για πρώτη φορά την προσωπική της συλλογή κοσμημάτων την οποία και έχει επιμεληθεί εξολοκλήρου η ίδια, από την στιγμή της έμπνευσης, του σχεδιασμού μέχρι και την κατασκευή.

Ξεκίνησε από μικρή ηλικία σαν αγάπη για το πολύπλοκο σχέδιο χωρίς μορφές, αρχή μέση και τέλος. Αργότερα μέσα από το κόσμημα μεταφράστηκε σε αγωνιά εύρεσης ταυτότητας και ύφους. Ο συνδυασμός τους έφερε στο προσκήνιο την πρώτη συλλογή, η οποία έχει έναν ενιαίο χαρακτήρα με μοτίβα αποτελούμενα από αλληλένδετες μακριές γραμμές και καμπύλες, με ύφος επιβλητικό, δυναμικό άλλοτε ρομαντικό και ελεύθερο σαν τις ποικίλες στιγμές της καθημερινότητας μια γυναίκας. Αν θα θέλαμε να τα εντάξουμε στο χωρόχρονο της τέχνης θα διαπιστώσουμε πως όλα έχουν επιρροές από την αρτ νουβώ στην πιο αφαιρετική εκδοχή της.

12ολα

Πολλά από τα σχέδια ξεκίνησαν μέσα από τις πρώτες προσπάθειες στο κόσμημα σε μικρότερη ηλικία και άλλα προέκυψαν αβίαστα, υποσυνείδητα σε απρόσμενες στιγμές κατά την πορεία ενασχόλησης με το χώρο. Στη συνέχεια ακολουθεί η σημαντική διαδικασία της δημιουργίας τους, οπού τα ασπρόμαυρα σχέδια γίνονται κοσμήματα με πολύ υπομονή και κόπο, εδώ βρίσκεται και η στιγμή της επιλογής των υλικών που θα δώσει και το καθοριστικό στυλ. Πάντα φυσικά στοιχεία, καθαρές ορυκτές πέτρες χρυσό και ασήμι με τεχνητές πιτσιλιές λάμψης όπως πολλές φορές τονίζεται και η ομορφιά της γυναίκας.
Earings ολα
Τα έντονα χρώματα μέσα από φυσικές πέτρες δίνουν ένταση και συμπληρώνουν δυναμικά τα σχέδιο και με τη σειρά τους η επιλογή των μετάλλων, είτε το 24 καρατιών φύλλο χρυσού είτε το ασήμι, δηλώνουν άλλες φορές πολυτέλεια που σε αγκαλιάζει ζεστά, θες να την αισθανθείς και να τη δοκιμάσεις και άλλες φορές πιο ροκ, αφαιρετικό στυλ που δεν σε απομακρύνει αλλά πάντα δίνει το δικό του πιο δυναμικό ύφος.
2013-08-29 11.48.15

Τα κοσμήματα αυτά έψαχναν το χώρο και τον χρόνο τους για να ξεκινήσουν την πορεία τους και να πετύχουν τον στόχο τους, να προσφέρουν στυλ και στιγμές ομορφιάς ακόμα και χαράς στον άνθρωπο που τα φοράει!

katerina makrigianni k-mag jewel

Για περισσότερες  φωτογραφίες ή πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο site http://katerinamakrigianni.com/  και να επικοινωνήσετε με την κα Μακρυγιάννη στο  [email protected]   ή να την βρείτε στη  σχετική σελίδα στο facebook

You may also like