Καφές με μπρόκολο; Κι όμως είναι τάση!

Με μία πρώτη ανάγνωση ο συνδυασμός μπορεί να μας φαίνεται από περίεργος έως και αηδιαστικός, όμως, επιστήμονες στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα έξυπνο και υγιεινό πάντρεμα. Το μπρόκολο βρήκε τον τρόπο του να μπει στην καθημερινότητά μας, ξεκινώντας από φαγητά και smoothies και φτάνοντας ακόμη και στον καφέ!

Το Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation και το Hort Innovation εμπνεύστηκαν την ιδέα με την οποία οι κάτοικοι της Αυστραλίας θα προσλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών, τα οποία, σύμφωνα με στοιχεία, παραλείπουν: τη σκόνη μπρόκολου.

«Με την αναπτυσσόμενη τάση του υγιεινού φαγητού, οι Αυστραλοί παραγωγοί ψάχνουν διαρκώς τρόπους για να διαφοροποιούν τα προϊόντα τους και να μειώνουν τα άχρηστα υλικά, ενώ παράλληλα ανταποκρίνονται στη ζήτηση του καταναλωτή», δήλωσε ο chief executive της Hort Innovation, John Lloyd, σε ένα δελτίο τύπου. «Η έρευνα δείχνει ότι ο μέσος Αυστραλός ακόμα δεν τρώει την προτεινόμενη ποσότητα λαχανικών τη μέρα και επιλογές, όπως η σκόνη μπρόκολου, θα βοηθήσουν να το λύσουμε.», συμπλήρωσε.

Η διαδικασία είναι απλή. Το μπρόκολο πρώτα αποξηραίνεται, μετατρέπεται σε σκόνη και στη συνέχεια προστίθεται στον καφέ. Δεν αποτελεί αντικατάστατο της ζάχαρης αλλά περισσότερο έναν τρόπο να γίνει ο καφές πιο πλούσιος και θρεπτικός για τον οργανισμό.

Η επικεφαλής ερευνήτρια του CSIRO, Mary Ann Augustin, είπε ότι «το μπρόκολο ήταν υψηλό σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, και βιοενεργά φυτοχημικά που προωθούν την καλή υγεία, καθιστώντας το έναν ιδανικό υποψήφιο για παραγωγή σκόνης.»

Εάν, όμως, δεν μπορείται να συμφιλιωθείτε με την ιδέα της παρουσίας του μπρόκολου μέσα στον καφέ σας, μην ανησυχείτε. Η σκόνη του μπορεί να προστεθεί σε ένα ρόφημα, σε δημητριακά, σε φρούτα ή ο,τι άλλο εσείς προτιμάτε, ώστε να απολαύσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό σας.

You may also like