Κοσμοπολίτικο Πάσχα στην Αθήνα, από την Ελευθερία Σπυράκη

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα και όλοι λίγο πολύ έχουμε μπει σε mood διακοπών. Άλλοι, θα φύγουν στα χωριά τους, άλλοι πιο τυχεροί στα νησιά τους (ναι ναι, ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ που σαλπάρω σύντομα για τη Λεβεντογέννα Κρήτη) και άλλοι θα παραμείνουν πίσω στην πρωτεύουσα.
Σε εσάς όμως που έπεσε ο κλήρος και θα μείνετε στο «κλεινόν άστυ» , μην απογοητεύεστε , διότι τρία από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της πόλης μας, θα ανοίξουν τις πόρτες τους και σας περιμένουν να γιορτάσουν μαζί σας τις ημέρες αυτές με την ευλάβεια και λαμπρότητα που αρμόζει.
Για αυτό λοιπόν σας προσκαλούν να ζήσετε το άγιο Πάσχα με κοσμοπολίτικο αέρα είτε διαμένοντας σε αυτά εσείς οι ίδιοι ή αγαπημένα σας πρόσωπα, είτε απολαμβάνοντας το γιορτινό σας τραπέζι, βιώνοντας μια απολαυστική και συνάμα αξέχαστη εμπειρία, από την οποία δεν θα λείπουν η παράδοση και τα έθιμα, χωρίς να χρειαστεί να φύγετε εκτός Αθηνών.

BYZANTINO_2*HILTON
Το Hilton όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμά τις Ελληνικές παραδόσεις, και καλεί όλους εσάς να επιλέξετε το εστιατόριο Βυζαντινό για το Πασχαλινό σας τραπέζι.
Η Μ. Παρασκευή είναι ημέρα νηστείας και το “Βυζαντινό” θα σας περιμένει με νηστίσιμα εδέσματα και θαλασσινά. Το Μ. Σάββατο, το αναστάσιμο δείπνο έχει την απαραίτητη λαμπρότητα και περιλαμβάνει μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ. Την Κυριακή του Πάσχα, γιορτάσετε με ψητό αρνί, κόκκινα αβγά, παραδοσιακό μπουφέ, μεγάλη ποικιλία γλυκών και ζωντανή μουσική. Ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τις παραδοσιακές γεύσεις του μπουφέ, τα παιδιά θα διασκεδάζουν στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική γωνιά.
Ο καλύτερος επίλογος για το εορταστικό τετραήμερο; Το καθιερωμένο brunch τη Δευτέρα του Πάσχα με πλούσιο μπουφέ και παιδική γωνιά για να απασχολούνται οι μικροί της παρέας ενώ οι μεγάλοι θα χαλαρώνουν με αρωματικό καφέ και μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων.
Αν θέλετε να φιλοξενήσετε συγγενείς και φίλους από την επαρχία ή αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία με την οικογένειά σας, το Hilton Αθηνών διαθέτει μια εκπληκτική προσφορά διαμονής: €139 το δίκλινο και €99 το δεύτερο δίκλινο δωμάτιο για τα παιδιά.

Για να ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές διαμονής της Πασχαλινής περιόδου, επικοινωνήστε με το 210-7281100. Για κρατήσεις στο Βυζαντινό, τηλεφωνήστε στο 210-7281400. Το Βυζαντινό σας προσφέρει δωρεάν πάρκινγκ και Wi-Fi όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας.

MALABAR--1h*THE MARGI

Τόσο η διακριτική πολυτέλεια που το διακρίνει, όσο και τα 50 χρόνια παρουσίας του στην Αθηναϊκή ριβιέρα, το κάνουν να ξεχωρίζει Το The Margi καλωσορίζει το φετινό Πάσχα με ανοιξιάτικη διάθεση και σας προσκαλεί να επωφεληθείτε της Πασχαλινής προσφοράς του, που περιλαμβάνει διαμονή για 2 άτομα, σε συνδυασμό με τον Πασχαλινό μπουφέ της Κυριακής του Πάσχα στην προνομιακή τιμή των 345€. Όσο για το menu της Ανάστασης , θα το επιμεληθεί ο βραβευμένος chef Παναγιώτης Γιακαλής, ο οποίος προετοιμάζει παραδοσιακές γεύσεις, όπως την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, αρνάκι γάλακτος και χειροποίητες πατάτες στο εστιατόριο Βakù ενώ την Κυριακή του Πάσχα δίπλα στην πισίνα  θα σας περιμένει ένας πλούσιος μπουφές  με πολλές πασχαλινές λιχουδιές, όπως κατσικάκι στη σούβλα, χωριάτικα λουκάνικα και κοκορέτσι.
Επίσης, όσοι επιθυμούν να ζήσουν έντονα την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Επιταφίου και της Ανάστασης,  η  εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, σίγουρα θα τους προσφέρει μια μοναδική εμπειρία!

IMG_7911_2_3_4_5HDR-Edit*St.George Lycabettus

Το γνωστό ξενοδοχείο, στο κέντρο της Αθήνας, σας προτείνει ένα «μοναδικό Πασχαλιάτικο ταξίδι» το οποίο θα περιλαμβάνει, καθημερινά ένα διαφορετικό «Μοναστηριακό Νηστίσιμο Μενού» τριών πιάτων στην ειδική τιμή των  15€ (συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί)
·         Απολαύσετε το Αναστάσιμο δείπνο, ατενίζοντας την πόλη από ψηλά και τους πιστούς να κατεβαίνουν με το « Άγιο Φως» από το εκκλησάκι του Άη-Γιώργη του Λυκαβητού.
Το γιορτινό δείπνο έχει γεύσεις της παράδοσης όπως μαγειρίτσα, κατσικάκι σε κληματόβεργες, αρνάκι φρικασέ, κοκορέτσι ρουμελιώτικο  και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις. Τιμή : € 39 το άτομο  – Παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν
Το Μεσημέρι του Πάσχα σας προσκαλούμε στο πλούσιο buffet με παραδοσιακές γεύσεις και γλύκα.
Από την μία ο καταπράσινος Λυκαβηττός με το εκκλησάκι του Άι-Γιώργη και από την άλλη το βλέμμα να ατενίζει το Σαρωνικό και τα νησιά.
Τιμή:  39€  το άτομο  – Παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν

Σε αυτές τις όμορφες ημέρες που πλησιάζουν φίλοι μου, δώστε χρώμα με το χαμόγελο σας, κέφι με τις φωνές σας και αισιοδοξία. Κρατήστε μακριά οτιδήποτε μίζερο και γκρίζο και νιώστε την ομορφιά και την γαλήνη που μπορεί να σας προσφέρουν οι Πασχαλινές μέρες αλλά και οι δικοί σας άνθρωποι.

Καλό Πάσχα!

Πληροφορίες
St. George Lycabettus, Αθήνα   τηλ. 210 7416000
Hilton 210 7281100, Βυζαντινό 210 7281400
The Margi Hotel , 210 8960229

You may also like