Κοτόπουλο με σάλτσα ξυδιού από κόκκινο κρασί!

Η εβδομάδα ξεκίνησε, μαζί και οι υποχρεώσεις, αλλά το τραπέζι πρέπει να γεμίσει και μάλιστα με ένα νόστιμο πιάτο που αρέσει σε όλους χωρίς να ταλαιπωρεί την μαγείρισσα. Μια έξυπνη πρόταση που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο είναι και αυτή που σας ετοιμάσαμε σήμερα, κοτόπουλο με σάλτσα ξυδιού από κόκκινο κρασί και ελάχιστα υλικά!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1800 γρ. κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 25 γρ. βούτυρο περίπου 1 κ.σ.
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 40 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί, περίπου 1 φλ.τσ.
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

 

990810f9242641a8e264ce996a78ed28_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το πιπέρι και πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μια στρώση μέσα στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και το αφήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Με μια λαβίδα βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθεί ζεστό.
  • Αφαιρούμε περίπου το μισό λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι να σοταριστεί. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί περίπου στο μισό και να γίνει σαν σιρόπι. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα μας να πάρει ένα χρώμα σαν σκούρο καρύδι. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί μαζί με τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο τηγάνι σε ένα μικρό μπολάκι ώστε να προσθέσει κάποιος αν θέλει. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.cookbox.gr

You may also like