Κρητικές συνταγές : Χόρτα Ομελέτα

ΥΛΙΚΑ:
-5 αυγά
-1 μερίδα χόρτα βρασμένα
-1 φλιτζανάκι λάδι
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Κύμινο

OΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβετε τα χόρτα εάν είναι μεγάλα και τα σουρώνετε καλά από το νερό που τα έχετε βράσει. Σ΄ενα τηγάνι βάζετε το λάδι με τα χόρτα,αλάτι πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τα αυγά ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Περιχύνετε τα χόρτα με τα αυγά σε όλο το τηγάνι.
Μ΄ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά από πάνω τα χόρτα για να εισχωρήσει μέσα το αυγό. Πιάνετε το τηγάνι από το χερούλι και το κουνάτε για να ξεκολλήσει το αυγό. Όταν ψηθεί από την μια πλευρά γυρνάτε την ομελέτα και από την άλλη. Πατάτε ελαφρά με το πιρούνι την ομελέτα και αφήνετ να ψηθεί. Σερβίρετε ζεστή σε μια πιατέλα.

Πηγή:εδώ

You may also like