Κωνσταντίνα Παπαϊώαννου, η δερματολόγος που “καταπολεμά” τις ατέλειες του δέρματος

Η Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου είναι η γιατρός που με “έπεισε” να μην φοβάμαι να αγαπήσω το σώμα μου με τις ατέλειες μου. Κι αυτό γιατί μου έδειξε ότι όλα είναι  στο μυαλό μας και ότι με τη σωστή καθοδήγηση και θεραπεία μπορούμε να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειες μας και τους φόβους μας. Στο υψηλής αισθητικής ιατρείο της στην Κηφισιά, στα Medi Laser Clinic, η ίδια και το καταρτισμένο κι ευγενέστατο προσωπικό σου μιλούν με ειλικρίνεια και σε συμβουλεύουν για το πώς μπορείς να βελτιώσεις την εικόνα του προσώπου και του σώματός σου, χωρίς να σε παραπλανήσουν ή να σου υποσχεθούν ακατόρθωτα πράγματα.

Μέσα από την μικρή μου προσωπική εμπειρία συνειδητοποίησα  ότι η μέθοδος και τα μηχανήματα laser που χρησιμοποιούνται στην κλινική προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών μεθόδων, τόσο αναφορικά με τα αποτελέσματα τους όσο και σε σχέση με την άνεση και την ασφάλεια που παρέχουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Άρα έχω πολλούς λόγους να σας τη συστήσω…

Ποιά είναι η πορεία σας ως γιατρός;

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου και αποφοίτησα αριστούχος και πραγματοποίησα το Αγροτικό της στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού. Ειδικεύτηκα στον τομέα της παθολογίας στο Ν. Μεταξά και αργότερα εξειδικεύτηκα στην Ιατρική Αισθητική στο Brooklyn Hospital Center, στην Αμερική όπου και ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου.

Συμμετείχα στην Αμερική στην ερευνητική ομάδα για το ιατρικό πρωτόκολλο του πρώτου laser αποτρίχωσης (ruby laser) και υπήρξα από τους πρώτους ιατρούς που εφάρμοσαν τις πρώτες θεραπείες. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχω σε όλα τα ερευνητικά προγράμματα αναβάθμισης αλλά και κατασκευής νέων laser ιατρικής αισθητικής.

Στην Αγγλία επίσης έχω εργαστεί ως locum physician στο Heartlands Birmingham Hospital. Είμαι κάτοχος Board Certification of American College of Aesthetic & Cosmetic Physicians και μέλος των: American Academy of Aesthetic Medicine,
International Society For Dermatologic Surgery, European Society For Laser Aesthetic Surgery, European Administration Of Dermatology & Venereology.

Από το 1998 λειτουργώ το ιατρείο μου και μαζί με τη μητέρα μου το 2001 ίδρυσα την εταιρεία MEDI LASER CLINIC όπου εφαρμόζει καινοτόμες και πρωτοποριακές θεραπείες ιατρικής αισθητικής και εισάγει στην Ελλάδα το πρώτο laser αποτρίχωσης (Μάϊος 1998) ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί το πρώτο ιατρικό πρωτόκολλο αποτρίχωσης με laser καθώς και laser για τους μεσογειακούς φωτοτύπους του δέρματος.

Στο Medi Laser Clinic τι μπορεί να κάνει κανείς;

Στα Medi Laser Clinic όντας πρωτοπόροι στην χώρο της αισθητικής ιατρικής και δερματολογίας και έχοντας 21 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, είμαστε σε θέση να μπορούμε να παρέχουμε, στο συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο μας, ένα εξαιρετικό πακέτο υπηρεσιών-θεραπειών, καλύπτοντας όλο το φάσμα που σήμερα ονομάζουμε αισθητική ιατρική και κοσμετολογία. Έτσι στα Medi Laser Clinic, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές λύσης σε όποιο πρόβλημα μπορεί να σας απασχολεί, όπως στα προβλήματα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, την ανάπλαση του προσώπου και την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Η 21 χρόνων εμπειρία μας, μας δίνει την δυνατότητα, να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας, καινοτόμες υπηρεσίες και εξατομικευμένα, συνδυαστικά πρωτόκολλα θεραπειών, προσαρμοσμένα στην κάθε ανάγκη και πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζουν. Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός μας και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, διασφαλίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών και το εξαιρετικό αποτέλεσμα των προτεινόμενων θεραπειών μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται πάρα κάτω κάποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας: Μη χειρουργικό Full Face Lift, Δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, Botox-Dysport Νήματα PDO, Peelings, Microdermabration, Μεσοθεραπεία, Multipolar RF, Dermaroller, Fractional Lasers, Skin Boosters,Dermafrac , PRP, αναίμακτη βλεφαροπλαστική, Ευρυαγγείες, Tattoo Removal, Cavitation, Κρυολιπόλυση, Acoustic Wave TreatmentTM LPG, Μεταμόσχευση Μαλλιών, Μεσοθεραπεία Τριχωτού Κεφαλής.

Μας μιλήσατε για την κρυολιπόλυση. Τι είναι ακριβώς και σε ποιά σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Η Κρυολιπόλυση είναι μια καινοτόμος, επαναστατική λιπογλυπτική μέθοδος, για τη μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων και την αύξηση του μεταβολισμού, με τη χρήση βαθειάς ψύξης (-10 βαθμούς Κελσίου), του κενού και των LED. Είναι εντελώς ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του. Η ελεγχόμενη καταστροφή των λιποκυττάρων γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και ο οργανισμός τα αποβάλλει με φυσικές διαδικασίες μέσω του λεμφικού συστήματος του οργανισμού χωρίς όμως να επηρεαστεί ο περιβάλλοντας ιστός από την εφαρμογή του κρύου. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να αρχίσει ο ασθενής να βλέπει σημαντική μείωση του συσσωρευμένου λίπους στη θεραπευθείσα περιοχή, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, με το μέγιστο αποτέλεσμα σε 3 μήνες.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται στις περιοχές του σώματος όπου συσσωρεύεται το τοπικό πάχος, που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με την εντατική σωματική άσκηση όπως τα ψωμάκια, η κοιλιά, η μηροί, τα γόνατα, τα χέρια, οι γλουτοί και η μέση. Με τη λιπογλυπτική μέθοδο κρυολιπόλυσης COOLSHAPING™, στα κέντρα αισθητικής ιατρικής Medi Laser Clinic αντιμετωπίζουμε την κυτταρίτιδα, το τοπικό λίπος, και επιτυγχάνουμε θεαματική μορφοποίηση του σώματος και σύσφιξη του δέρματος, ακόμα και με μία μόνο συνεδρία.

Ποιές είναι οι ανάγκες που έχει η σύγχρονη Ελληνίδα;

Η σύγχρονη Ελληνίδα, καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτό της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της καλής νοικοκυράς. Παράλληλα, δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάει και το ρόλο της ως γυναίκα. Να φροντίζει τον εαυτό της, την εμφάνισή της, ώστε να εκπέμπει τη σεξουαλικότητα που απαιτείται. Όσο οξύμωρο μπορεί να φαίνεται, στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, επιβάλλεται να φροντίζει ακόμα περισσότερο την εξωτερική της εμφάνιση, αφού έχει παρατηρηθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και στην εύρεση εργασίας. Η σύγχρονη αισθητική ιατρική είναι πλέον σε θέση να προσφέρει θεραπείες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις μεγαλύτερες προσδοκίες γύρω από την ομορφιά του προσώπου και του σώματος. Θεραπείες που μέχρι σήμερα προορίζονταν για λίγους, τώρα πια είναι προσιτές σε όλους.

Μέσα από μια τεράστια γκάμα θεραπειών και υπηρεσιών, μπορεί σήμερα, η σύγχρονη Ελληνίδα, με την κατάλληλη ιατρική καθοδήγηση, να επιλέξει το σωστό μονοπάτι διατήρησης της ομορφιάς και της νεότητας. Οι ανάγκες που συχνότερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα ιατρεία μας είναι: Υπερτρίχωση – δασυτριχισμός, βελτίωση της ποιότητα δέρματος – αντιμετώπιση της φωτογήρανση, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, Βοtοx® ή Dysport®, ενέσιμη μεσοθεραπεία , θεραπείες τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας, κρυολιπόλυση, Cavitation.

Φαντάζομαι ότι έχετε και άνδρες πελάτες. Με ποιο σημείο του σώματος ή του προσώπου ασχολούνται κυρίως;

Ζούμε στην εποχή που τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν αλλάξει. Η καλή, νεανική, προσεγμένη εμφάνιση έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται προνόμιο των γυναικών, έτσι όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου ενδιαφέρονται να βελτιώσουν ατέλειες στο πρόσωπο και το σώμα τους. Η αντίληψη για την ομορφιά, την ευεξία, την υγεία, έχει αλλάξει. Η αισθητική αντίληψη, η εικόνα που θέλουμε όμως για μας, η προβολή του εγώ συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους άντρες σήμερα σχετικά με την εμφάνιση τους είναι, η απώλεια των μαλλιών την οποίο αντιμετωπίζουμε με, αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, ετερόλογη μεσοθεραπεία, soft laser και μεταμόσχευση μαλλιών, οι τρίχες στα αυτιά και τα ζυγωματικά, πυκνά φρύδια, αντιαισθητική τριχοφυΐα στους ώμους, την πλάτη ή το στέρνο. Πρόωρες ή μη ρυτίδες, έκφρασης, χαλάρωσης του δέρματος και ανεπαρκούς ενυδάτωσης, που αντιμετωπίζονται εξαιρετικά με ενέσιμες μεσοθεραπείες, υαλουρονικό δερματικής πλήρωσης και νήματα PDO και φυσικά, ένα καλοσχηματισμένο σώμα, που με τον σημερινό τρόπος ζωής που δεν αφήνει περιθώρια για συστηματική άσκηση και προσεγμένη διατροφή, αναζητούν άλλες λύσεις όπως η αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με κρυολυπόλυση, λυποδιαλυτικές μεσοθεραπείες , cavitation, LPG Endermologie.

Εσείς -ως γυναίκα και ως γιατρός- τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποια γυναίκα σχετικά με τη διατήρηση της καλής κατάστασης  του προσώπου της; Σε ποια ηλικία θα πρέπει να αρχίσει να ασχολείται και υπό ποιές προϋποθέσεις;

Οι συμβουλές μου προς τις γυναίκες που τις ενδιαφέρει να διατηρήσουν τη νεανική όψη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα η να αλλάξουν κάτι στην εμφάνιση τους είναι πρώτα από όλα να το κάνουν με γνώμονα τα δικά τους αισθητικά κριτήρια και όχι αυτά του συντρόφου, του φίλου ή της φίλης που έκανε κάτι ανάλογο ή ακόμη χειρότερα της διάσημης που καθορίζει τάσεις με βάση μόνο τα οικονομικά οφέλη για την ίδια (τα πολύ μεγάλα χείλη, στήθος, τα πολύ ανασηκωμένα φρύδια ή τη μεγάλη περιφέρεια δεν ταιριάζουν σε όλες  και τη μαγική κρέμα δεν υπάρχει). Θα συμβουλεύαμε πριν από κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή να συζητούμε με το γιατρό μας  και να αποφασίζουμε βάζοντας υποθήκες και για το μέλλον. Γενικά η παγκόσμια τάση είναι αποτελεσματικές παρεμβάσεις φροντίδας του δέρματος ώστε και αν χρειαστεί κάποια στιγμή χειρουργείο αυτό να είναι μικρής έκτασης. Έτσι αποφεύγεται μακρά αποθεραπεία και παραμόρφωση. Σήμερα έχουμε τόσα πολλά και ασφαλή όπλα για να το πετύχουμε αυτό!

Και μια τελευταία συμβουλή: μακριά από τις πολύ φθηνές λύσεις και τα πολύ παχιά λόγια!. Κρύβουν πάντα απάτη και απογοήτευση…Και για τον καταναλωτή και για τον επαγγελματία που συχνά το να διορθώσει κάτι είναι πολύ πιο δύσκολο να το φτιάξει από την αρχή.

Σε ότι αφορά τις ηλικίες έναρξης μικρών παρεμβάσεων εξαρτώνται από τις ατομικές μας ανάγκες που δεν είναι ίδιες σε όλες. Για παράδειγμα μια γυναίκα μπορεί να χρειάζεται να ξεκινήσει botox στα 28 και μια άλλη στα 35. Μια γυναίκα να εκτίθεται πολύ στον ήλιο και μια άλλη όχι. Ας μη φοβόμαστε να ζητήσουμε τη συμβουλή του γιατρού μας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική της κα Παπαϊωάννου, Medi Laser Clinic  και στο facebook, αλλά και στο instagram 

You may also like