Λεμονάτες γαρίδες στο φούρνο….

ΥΛΙΚΑ:
1/3 φλιτζάνι σάλτσα hoisin
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες και προτηγανισμένες
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου ​​κολιάντρου

IMG_7981editΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη sauce hoisin, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες και τη sauce για να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία νύχτα…αν μπορείτε να το ανακατεύετε περιστασιακά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε ένα φύλλο ψησίματος πάνω στη σχάρα…
Τοποθετήστε τις γαρίδες πάνω στο φύλλο ψησίματος και βάλτε τη σχάρα στο φούρνο και αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6-8 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως,και γαρνίρετε με κόλιαντρο, αν το επιθυμείτε!

Πηγή: εδώ

You may also like