“Μέσα στην Ομίχλη”:Η καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία «Μέσα στην ομίχλη» του Ρώσου σκηνοθέτη Σεργκέι Λοζνίτσα, ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία του Διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία πραγματέυεται το δράμα ενός Ρώσου παρτιζάνου, που προσπαθεί, στην περίοδο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, να κρατήσει στην αξιοπρέπεια του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ομοσπονδίας Κριτικών για την καλύτερη ταινία στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του 65ου Φεστιβάλ των Κανών απονεμήθηκε στην ταινία «Ζώα του Άγριου Νότου» του Μπεν Ζεϊτλιν, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας στα παράλληλα τμήματα του φεστιβάλ (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και Εβδομάδα της Κριτικής) κέρδισε η ταινία «Κρατήσου» του Ρασίντ Τζαϊντανί, προβλήθηκε στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών».

Η ταινία «Το κυνήγι» του Σουηδού Τόμας Βίντερμπεργκ κέρδισε το Οικουμενικό βραβείο καλύτερης ταινίας που απομένουν Προτεστάντες και Καθολικοί κριτικοί. Ειδική μνεία από την ίδια επιτροπή Κριτικών δόθηκε στην ταινία «Ζώα του Άγριου Νότου».

Τέλος, η κριτική επιτροπή του τμήματος «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», με πρόεδρο τον Βραζιλιάνο σκηνοθέτη Κάρλος Ντιέγκες, απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο «No» του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρίαν, ταινία που καταπιάνεται με το δημοψήφισμα που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Πινοσέτ, με τον Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ στο ρόλο ενός ανθρώπου που αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τον Πινοσέτ.

Αύριο βράδυ αναμένονται τα επίσημα βραβεία του 65ου Φεστιβάλ. Ανάμεσα στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα περιλαμβάνονται οι ταινίες «Αγάπη» (Amour) του Αυστριακού Μίκαελ Χάνεκε, «Πέρα από τους λόφους» του Ρουμάνου Κρίστιαν Μουντζίου, «Μέσα στην ομίχλη» του Ρώσου Σεργκέι Λοζνίτσα και «Δεν είδες ακόμη τίποτα» του Γάλλου Αλέν Ρενέ.

Πηγή:ΑΠΕ

You may also like