Μήπως έχετε πάθει ανοσία στα προϊόντα ομορφιάς σας;

Έχετε τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς στο οπλοστάσιό σας, αλλά καθώς ο χρόνος περνάει, δεν φαίνεται να δουλεύουν όπως πριν. Τι γίνεται λοιπόν; Μήπως το δέρμα σας έχει αποκτήσει ανοσία σε αυτά, ή είναι κάτι άλλο; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περιστασιακά, κάποια άτομα αποκτούν αλλεργίες σε ορισμένα συστατικά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι μπορείτε να αναπτύξετε ανοσία, αντίσταση ή ακόμα και εθισμό στα προϊόντα.

#1

Το μοναδικό χρονικό όριο γύρω από τη ρετινόλη, είναι η ημερομηνία λήξης της. Αυτό το συστατικό πρέπει να χρησιμοποιείται επ ‘αόριστον, συνιστούν οι δερματολόγοι. Είτε χρησιμοποιείτε μια συνταγογραφούμενη συνταγή, είτε κάποιο σκεύασμα του εμπορίου, εάν σταματήσετε να βλέπετε τα οφέλη της, στην επιδερμίδα σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταβείτε σε μια ισχυρότερη δοσολογία.

 #2

Πρέπει να αλλάζουμε συχνά το σαμπουάν γιατί το κεφάλι μας το συνηθίζει. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν πως για το μόνο που πρέπει πραγματικά να ανησυχούμε είναι το σαμπουάν της πιτυρίδας (το οποίο είναι στην πραγματικότητα τόσο φάρμακο όσο και καλλυντικό). Συχνά προτείνεται στους ασθενείς με πιτυρίδα να έχουν τρία σαμπουάν και να τα εναλλάσσουν κάθε φορά που λούζονται, καθώς με αυτόν τον τρόπο το τριχωτό της κεφαλής ανταποκρίνεται λιγότερο στο ίδιο σαμπουάν όταν χρησιμοποιείται σε κάθε πλύση.

#3

Σε αντίθεση με το κρασί, ο χρόνος δεν λειτουργεί το ίδιο ευεργετικά στα προϊόντα ομορφιάς. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις, που από την στιγμή που θα ξεσφραγίσουμε την συσκευασία, μετράμε αντίστροφα για λίγους μήνες, μέχρι να κριθούν μέχρι και ακατάλληλα προς εφαρμογή. Όπως ορισμένα προϊόντα που καθίστανται αναποτελεσματικά αρκετά γρήγορα όταν εκτίθενται στον καθημερινό ένοχο που λέγεται αέρας. Η βιταμίνη C είναι ένα καλό παράδειγμα ενός προϊόντος που, όταν οξειδώνεται, χάνει την αποτελεσματικότητά του. Ομοίως, η ανταπόκριση του οργανισμού στα προϊόντα είναι λιγότερο ισχυρή όσο μεγαλώνουμε. Ως εκ τούτου, ένα προϊόν ή μια διαδικασία που αποσκοπεί στην αύξηση της δημιουργίας κολλαγόνου σε ένα ηλικιωμένο άτομο δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα ήταν σε ένα νεότερο άτομο.

Photo credits: @batch_by_whs/ unsplash

You may also like