Μία δράση «Από Μαμά σε Μαμά» υπέρ των προσφύγων από την Nannuka

ef3e5635-5972-4da1-bacf-039307719231-1Η πιο διάσημη «νταντά» της Ελλάδας, το Nannuka.com συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για γυναίκες και παιδιά που τα έχουν ανάγκη στην πρωτοβουλία «Από Μαμά σε Μαμά». Θα βοηθήσετε; 

Η Λέλα Δρίτσα, η Νάταλι Λεβή και η Κατερίνα Λάμπρου, συνιδιοκτήτριες του Nannuka.com, του πρώτου site μέσω του οποίου μπορεί να βρει κανείς εύκολα και άμεσα επαγγελματίες για την φροντίδα του παιδιού, είχαν μία εξαιρετική ιδέα για την υποστήριξη των χιλιάδων προσφύγων που έχουν φτάσει στη χώρα μας και ζουν κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες ήταν εξαιρετική.  Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διάρκειας (που δεν χρειάζονται ψυγείο), είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές μακράς διαρκείας, παιδικές και βρεφικές πάνες μπορούν χάρη στην πρωτοβουλία της Nannuka να πάνε «Από Μαμά σε Μαμά» που τα έχει ανάγκη.Φυσικά δηλώσαμε αμέσως την επιθυμία μας να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την προσπάθεια της Nannuka διαδίδοντας τα νέα και σπεύσαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τις ίδιες.

Πώς σας ήρθε η ιδέα γι’ αυτή την ενέργεια;
Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας να δοκιμάζονται και μάλιστα οικογένειες με μωρά και μικρά παιδάκια που έχουν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες. Θεωρούμε ότι οι πράξεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να χαρίσουμε για λίγο σε αυτούς τους ανθρώπους μια ελπίδα, ένα χάδι που θα γιατρέψει έστω και προσωρινά τις πληγές τους μέχρι να βρεθούν πιο μόνιμες λύσεις στο πρόβλημά τους. Αυτό που θέλαμε ήταν να οργανώσουμε αυτές τις αυθόρμητες πράξεις αλληλεγγύης από τους ανθρώπους γύρω μας και να προσφέρουμε μια στοχευμένη δράση, γιατί ο κόσμος πολλές φορές θέλει να βοηθήσει αλλά δεν ξέρει πώς ή τι είναι πιο χρήσιμο να κάνει ή που να το κατευθύνει.

 Είναι πράγματι σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες. 
Ναι, ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, από την αόριστη διάθεση για βοήθεια στη στοχευμένη προσφορά που ικανοποιεί επείγουσες ανάγκες. Δεν δοκιμάζονται μόνο αυτές οι οικογένειες που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους με την ελπίδα πρώτα να επιζήσουν και μετά να επιζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας που καλείται να αποδείξει έμπρακτα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της. Εκεί που δεν μπορεί το κράτος και οι φορείς να φτάσουν πρέπει να αναλάβουμε δράση όλοι εμείς, περνώντας το μήνυμα ότι η καλυτέρευση των συνθηκών των συνανθρώπων μας είναι και δική μας ευθύνη.

Πώς συνδέεται η ενέργεια αυτή με τη φιλοσοφία της Nannuka;
Η Nannuka στέκεται συνεχώς στο πλευρό οικογενειών και παιδιών που δοκιμάζονται από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε. Πώς μπορεί μια ομάδα ανθρώπων που στόχο έχει να διευκολύνει την σύγχρονη οικογένεια να μην δραστηριοποιείται προσφέροντας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη; Η Nannuka αγαπά, φροντίζει και στηρίζει την οικογένεια- πράξεις εθελοντισμού είναι στην καθημερινή μας ατζέντα. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να μεγαλώσουν και τα δικά μας παιδιά: ένας κόσμος με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη δράση «Από μαμά σε μαμά»
Μέχρι και την Παρασκευή, 11 Μαρτίου, η Nannuka συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διάρκειας (που δεν χρειάζονται ψυγείο), είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές μακράς διαρκείας, παιδικές και βρεφικές πάνες τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στα γραφεία του στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 98, 11:00-18:00. 

 

Συνέντευξη στην Ανδριάνα Σακκά, για το BeauteMagazine.gr,

You may also like