Μαθήματα γιόγκα, καλλωπισμός φρυδιών και δωρεάν μασάζ για τους εργαζομένους

googles-work-environment-2«Εάν οι συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες δεν θα γύριζα σπίτι τα βράδια», δηλώνει εργαζόμενος της Goοgle, της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο. Για τέταρτη φορά, η Google καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στις 100 αμερικανικές εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι της Google τονίζουν ότι η εταιρεία διακρίνεται πάνω απ’ όλα για την αίσθηση ασφάλειας που τους προσδίδει. Εκτός των 100.000 ωρών δωρεάν μασάζ, γηπέδων μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, η Google παρέχει δεκαετή οικονομική κάλυψη για τα μέλη της οικογένειας εάν αποβιώσει ένας εργαζόμενος. Στην κατάταξη του περιοδικού Fortune, ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται ακόμη 99 εταιρείες που παρέχουν στους εργαζομένους τους προνόμια και υπηρεσίες που δεν αποτελούν κοινή πρακτική στον επιχειρηματικό κόσμο.

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η Hilcorp. Energy με 1.012 εργαζομένους στο Χιούστον του Τέξας. Είναι η έβδομη εταιρεία με τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες στις ΗΠΑ. Η εταιρεία φυσικού αερίου και διύλισης πετρελαίου περιλαμβάνεται πρώτη φορά στην κατάταξη του Forbes. Το 2010 υποσχέθηκε ότι εάν διπλασιαστεί η παραγωγή μέχρι το 2025 κάθε υπάλληλος θα λάβει πρόσθετη αμοιβή 100.000 δολ. Για την επίτευξη προηγούμενου στόχου υπήρξε ανάλογη ανταμοιβή 50.000 δολ.

Μετά την Google, η SAS στη δεύτερη θέση και η Alston & Bord στην 3η θέση, παρέχουν ιδιαίτερη υποστήριξη στους εργαζομένους που ενδιαφέρονται για υιοθεσία. Η SAS, μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες αναλύσεων σε επιχειρήσεις,προσφέρει νομικές υπηρεσίες ακόμη και για υιοθεσίες παιδιών στο εξωτερικό, δηλαδή εκτός των ΗΠΑ. Η Alston & Bird, μια διεθνής νομική εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα, παρέχει 90 ημέρες επιπλέον άδειας και 10.000 δολάρια μόνον σε περιπτώσεις υιοθεσίας. Προσφέρει, επίσης, ιατρική κάλυψη σε περιπτώσεις αυτισμού και στειρότητας. Καλύπτει επίσης την ψυχολογική υποστήριξη σε ζευγάρια.

Dreamworks AnimationΤέταρτη στη λίστα του Forbes με τις ιδανικότερες συνθήκες για τους εργαζομένους βρίσκεται η Boston Consulting Group, η οποία προειδοποιεί τους εργαζομένους όταν περνούν την «κόκκινη γραμμή» στις υπερωρίες για να… μειώσουν ταχύτητα. Στη 12η θέση εντοπίζεται η εταιρεία παραγωγής ταινιών Dreamworks Animation με έδρα την Καλιφόρνια. Φορτηγά με φρέσκο χυμό επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις των στούντιο και μοιράζουν τα προϊόντα τους σε όσους εργαζομένους επιθυμούν να ξεδιψάσουν με υγιεινά και δροσερά ροφήματα.

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη με τις αποδοχές των εργαζομένων της είναι η Container Store. Ο μέσος ετήσιος μισθός των 8.865 υπαλλήλων στην εταιρεία, που προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης σε εσωτερικούς χώρους, κυμαίνεται στα 46.925 δολάρια. Η SalesForce.com κατατάσσεται στη 19η θέση. Στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία λογισμικού προσφέρει, μεταξύ άλλων, δωρεάν μαθήματα γιόγκα στους εργαζομένους της. Η CHG Healthcare Services, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παροχή ιατρικού προσωπικού, βρίσκεται στην τρίτη θέση, καθώς ανάμεσα σε άλλα δίνει πρόσθετη άδεια στις ομάδες που επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr

You may also like