Μανταρίνι: 5 οφέλη του πεντανόστιμου φρούτου

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή. Άλλοτε γλυκό, άλλοτε πιο ξινό, ένα είναι το σίγουρο, το μανταρίνι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πεντανόστιμα φρούτα αυτής της εποχής. Ακολουθούν 5 οφέλη του, που θα σε εκπλήξουν!

  • Έχουν αντιοξειδωτικά

Η διατροφική αξία των μανταρινιών είναι μεγάλη καθώς εκτός από τις βιταμίνες που περιέχουν, είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά. Όπως η βήτα-καροτίνη, η λουτεϊνη και ζεαξανθίνη και άλλα καροτενοειδή που βοηθούν να διατηρείς την επιδερμίδα και τα μάτια σου, υγιή.

  • Βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών

‘’Ένα μανταρίνι την ημέρα…τα ταλαιπωρημένα μαλλιά κάνει πέρα’’. Κι όμως, αν εντάξεις στην καθημερινή διατροφή αυτό το φρούτο θα δεις τα μαλλιά σου πιο γεμάτα και δυνατά. Και αυτό γιατί περιέχει βιταμίνη Ε και B12, δύο στοιχεία σημαντικά για την υγεία των μαλλιών.

  • Βοηθούν στη διατήρηση του βάρους

Τα μανταρίνια είναι γεμάτα φυτικές ίνες, οι οποίες σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Αυτά τα δύο συμβάλλουν στη σωστή διατήρηση του βάρους σε υγιή ρυθμό.

  • Διαχειρίζονται την αρτηριακή πίεση

Η τακτική κατανάλωση τους μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Οι φυτικές ίνες, το κάλιο και τα αντιοξειδωτικά διατηρούν την ομαλή ροή του αίματος και διατηρούν την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα.

  • Χαρίζουν υγιή οστά

Το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος που περιέχουν τα μανταρίνια συμβάλλουν στην υγεία των οστών. Συγκεκριμένα ένα φλιτζάνι γεμάτο μανταρίνι περιέχει 3% από αυτά τα μέταλλα, τα οποία κάνουν τα οστά πιο δυνατά και υγιή.

Photo credits: pexels.com

You may also like