Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι (Foodurismo)

Μιας και νωρίτερα μιλήσαμε για τα οφέλη του μαναρινιού, είπαμε για συνταγή να βρούμε κάτι σχετικό. Και βρήκαμε στο φανταστικό Foodurismo της αγαπημένης Κικής Παπαδάκη, μία πανεύκολη γλυκιά συνταγή που θα σας ενθουσιάσει…

Θα χρειαστείτε: (για 40-50 σοκολατάκια)
  • 300 γρ. κουβερτούρα 54% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • φλούδα από 1 μανταρίνι (βιολογικό ή από κήπο, αράντιστο)
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι (βιολογικό ή από κήπο, αράντιστο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

*για την επικάλυψη:

  • κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα 54% (λιωμένη)
Προετοιμασία:

Κόβουμε με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις φλούδες από το μανταρίνι.


Φέρνουμε την κρέμα σε σημείο βρασμού, χωρίς όμως να κοχλάζει. Αφαιρούμε τις φλούδες και ρίχνουμε το ξύσμα μανταρινιού. Προσέχουμε να είναι πολύ λεπτοτριμμένο.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.


Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να σταθεί και μετά ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια της σοκολάτας εντελώς.


Αν τα κομμάτια της σοκολάτας είναι κάπως μεγάλα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο μπεν μαρί για να λιώσει εντελώς. Βάζετε δηλαδή το μπολ με τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος πάνω σε μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσέξτε όμως το μπολ με το μείγμα της σοκολάτας να μην ακουμπάει στο καυτό νερό. Γενικά, να ξέρετε ότι η υψηλή θερμοκρασία χαλάει τη σύσταση της σοκολάτας, θέλει λίγο προσεκτικούς χειρισμούς.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία γκαράζ.


Αδειάζουμε τη ζέστη γκαναζ σε άλλο καθαρό μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για να καταλάβουμε ότι η γκαναζ έχει τη σωστή θερμοκρασία, την ακουμπάμε με το δάχτυλό μας και αυτό δεν λερώνεται. Η γκανάζ πρέπει να είναι σε υφή όπως η μαλακή πλαστελίνη, ώστε να μπορεί εύκολα να πλαστεί σε σοκολατάκια.


Βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι λίγο ηλιέλαιο και βρέχουμε ελαφρά με αυτό τα χέρια μας ώστε να μην κολλήσει η σοκολάτα καθώς την πλάθουμε.
Αν καλύψουμε τα σοκολατάκια με κακάο, βάζουμε μια ποσότητα κακάο σε ένα μικρό μπολ και τα κυλάμε σε αυτό. Τα φυλάμε κατευθείαν σε γυάλινο μπολ.

Υπάρχει κι αυτή η επιλογή…


Αν θέλουμε να καλύψουμε τα σοκολατάκια με σοκολάτα, λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα (χωρίς να προσθέσουμε κάτι σε αυτήν) και την αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε τα σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, τα καλύπτουμε καλά με αυτή και με δυο πιρούνια ή δυο οδοντογλυφίδες τα βγάζουμε από τη ρευστή σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε χαρτί ψησίματος.


Η σοκολάτα με την οποία τα καλύπτουμε όταν κρυώσει έρχεται στην αρχική της μορφή, δηλαδή γίνεται στέρεη. Έτσι, τα σοκολατάκια είναι απέξω ελαφρώς σκληρά, σαν την κλασική σοκολάτα, και από μέσα μαλακά.

Είναι πολύ ωραία ιδέα να τα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο, έχουν ενδιαφέρον στην υφή τους


Τα αφήνουμε να παγώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο μπολ.

Για να μαθαίνετε άμεσα ότι νέο αφορά στο foodurismo, ακολουθείστε το στο Facebook, στο instagram, στο pinterest. Κάντε και subscribe στο κανάλι του foodurismo στο youtube.

You may also like