Μαρία Τσουκαλά, η life style blogger που “κρύβεται” πίσω από το Moretrends.gr

Είναι από τις λίγες συνεντεύξεις που θα σας παρουσιάσουμε και δεν θα μπορώ να είμαι αντικειμενική στην εισαγωγή μου. Με την Μαρία Τσουκαλά “γνωριστήκαμε” μέσω διαδικτύου και συναντηθήκαμε πριν από έναν χρόνο περίπου. Ένα μήνυμα της για τα γενέθλια μου με συγκίνησε όσο ελάχιστα στη ζωή μου και καθημερινά πλέον μου αποδεικνύεται ότι αυτή η “σχέση” είναι καρμική. 

Το moretrends.gr  είναι από τα λίγα ελληνικά life style blogs που παρακολουθώ καθώς συνδυάζει την αισθητική της αφαιρετικότητας και του minimalism με έναν πολύ κομψό τρόπο  που ταιριάζει ακριβώς και στον χαρακτήρα της Μαρίας. Διακριτική αλλά δυναμική, σεμνή και stylish…

Γραφίστρια στο επάγγελμα αλλά έχεις γίνει γνωστή μέσα από το lifestyleblog σου Moretrends.gr. Πως και πότε το ξεκίνησες; 

Πριν από τρία χρόνια έγινε η αρχή.  Ήταν η ανάγκη να δημιουργήσω το δικό μου μέσο έκφρασης. Ούσα άνθρωπος πολύ δημιουργικός, με κύρια ενασχόληση την γραφιστική και με δυο μεγάλες αγάπες, τη μόδα και τη διακόσμηση, το moretrends προέκυψε ως φυσική εξέλιξη. Το blogging άλλωστε είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και προσωπικής αισθητικής.

Αυτό κάνω και εδώ. Μοιράζομαι κάθε τι που με εμπνέει, με γοητεύει, με συναρπάζει. Για την μόδα, την ομορφιά, τη διακόσμηση, τα ταξίδια. Για τη ζωή!

Ποια είναι η έμπνευση σου; Τι μπορούμε να βρούμε στο blog σου; 

Η έμπνευσή μου προκύπτει από την αγάπη μου για τη μόδα! Μόδα όμως δεν είναι μόνο τα ρούχα, όπως πολύ σοφά είχε πει η Coco Chanel. Η μόδα είναι στον ουρανό, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες, τον τρόπο που ζούμε και το τι συμβαίνει γύρω μας. Αυτό είναι και το moretrends.

Ένα ημερολόγιο με πολλές αποχρώσεις, με νέες τάσεις, με στιλιστικές προτάσεις, με όμορφους συνδυασμούς, με μυστικά ομορφιάς, με έξυπνες ιδέες διακόσμησης, με προτάσεις για ταξίδια. Ένας χώρος  που προσπαθώ να γίνεται η αφορμή να ενθουσιαστούμε, να συγκινηθούμε, να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας, να επικοινωνήσουμε, να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας!

Δουλεύεις και το Instagram πολύ. Ποια είναι η φιλοσοφία σου εκεί; 

Το Instagram είναι το κομμάτι αυτό των social media που αγαπώ πάρα πολύ! Επειδή έχει να κάνει καθαρά με τη φωτογραφία, είναι αυτό που λέμε… μια εικόνα χίλιες λέξεις, το αντιμετωπίζω με μεγάλο ενθουσιασμό και ως ένα μέσω διοχέτευσης έμπνευσης. Επιδιώκω, γιατί το θεωρώ από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, οι φωτογραφίες μου να είναι καθαρές, φωτεινές, ώστε να φτιάχνουν τη διάθεση πρώτα σε μένα και μετά στους  followers μου.

Στιγμιότυπο από τη φωτογράφιση για τη Naf-Naf

Έχεις κάποια blogs του εξωτερικού που ακολουθείς; Τι πιστεύεις ότι έχουμε να “ζηλέψουμε” από αυτά; 

Ενημερώνομαι σχεδόν σε καθημερινή βάση από κάποια blogs του εξωτερικού και ναι είναι κάποια που τα παρακολουθώ ανελλιπώς, καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης και για μένα! Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι πλέον κάποια ελληνικά blogs δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

 

Ποια είναι τα 5 αγαπημένα σου μέρη στην πρωτεύουσα; 

Μου αρέσει το St George Lycabettus Hotel με την απαράμιλλη θέση του στην πόλη της Αθήνας για καφέ ή Κυριακάτικο Brunch.
Το Zonars όταν βρίσκομαι στο κέντρο, για καφέ, ένα γρήγορο lunch ή για ποτό το βράδυ στο Cocktail Bar.
Αγαπημένο μέρος αποτελεί και το 7 Cactus στο Κουκάκι, πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης, ένας χώρος με σύγχρονη αισθητική, που προσφέρει ελληνικό street food, με γεύσεις εμπνευσμένες από την Ελλάδα σε μοντέρνα εκτέλεση.

Επίσης, ως λάτρης της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας, αγαπώ το Che στον Πειραιά, το οποίο σερβίρει κοκτέιλ και λατινοαμερικάνικα πιάτα σε έναν χώρο που μοιάζει με μεξικάνικη hacienda.

Τέλος, αγαπημένο μου μέρος είναι η παραλιακή. Είναι μια περιοχή που απολαμβάνω, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς θάλασσα! Μου αρέσει να οδηγώ ακούγοντας μουσική, να περπατώ και να απολαμβάνω μια ηλιόλουστη μέρα, να πίνω τον καφέ μου σε κάποιο μαγαζί, χαλαρώνοντας στην θέα του Σαρωνικού!

Τι θα συμβούλευες μια νέα κοπέλα που θα ήθελε να ασχοληθεί με το blogging;

Θα τη συμβούλευα να πιστέψει στον εαυτό της και να έχει υπομονή και επιμονή. Να θέτει εφικτούς στόχους, να αφιερώνει χρόνο, να χτίζει αργά και σταθερά. Αρχικά να αποφασίσει το ύφος και την αισθητική του blog της. Να ορίσει την θεματολογία, ανάλογα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες στον τομέα που παθιάζεται και θα ήθελε να τις μοιραστεί με τον κόσμο. Να δώσει έμφαση στο περιεχόμενο, καθότι ένα blog οφείλει να είναι να είναι φρέσκο, ζωντανό, άμεσο, συγχρονισμένο με το παρόν και να χαρακτηρίζεται από ποιότητα και όχι μόνο από ποσότητα δεδομένων. Τέλος, θα τη συμβούλευα να το διασκεδάζει! Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι ένα blog είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο, ένα μέσο προσωπικής έκφρασης και χαράς. Άρα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι, αν θέλουμε να έχει την ευκαιρία να αγαπηθεί και από άλλους!

Μπορείτε να βρείτε και επιβάλλεται να ακολουθήσετε τη Μαρία Τσουκαλά στα social media:
http://moretrends.gr/
https://www.facebook.com/moretrendsblog/
https://www.instagram.com/moretrends/

You may also like