Μαρία Φραγκουδάκη: Μία Ελληνίδα εικαστικός που «ζωγραφίζει» στο εξωτερικό!

2.jpegΗ Μαρία Φραγκουδάκη είναι η φωτεινή απόδειξη του ρητού που λέει: «όταν θέλεις και κυνηγάς κάτι πολύ γίνεται!».
Σπούδασε Χημεία, Φαρμακολογία και Business Management στο Λονδίνο, όμως αυτό που πραγματικά την κέρδισε ήταν οι τέχνες και συγκεκριμένα, η ζωγραφική. Από το 2008, «παραδόθηκε» στις εικαστικές τέχνες και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρακολουθήσει πολλά και διαφορετικά μαθήματα και σεμινάρια καθώς και εκθέσεις γύρω από τη ζωγραφική και τις καλές τέχνες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ταυτόχρονα, ο δυναμισμός και το πάθος της, της έχουν χαρίσει συμμετοχές σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις, σε δημοπρασίες αλλά και στην οργάνωση και επίτευξη δικών της, προσωπικών εκθέσεων σε Ελλάδα, Βέλγιο και Νέα Υόρκη.

Ενδεικτικά, έχει παρουσιάσει τα έργα της και τη δουλειά της, σε μουσεία, όπως το Μουσείο Γουλανδρή, Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα, το Ιστορικό, Λαϊκό Μουσείο στην Αίγινα και το «Art Gent» στο Βέλγιο. Η πορεία της όμως, είναι συνεχώς ανοδική και κυρίως από το 2012 όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Νέα Υόρκη.

Εκεί, με περίσσεια ενεργητικότητα εντάχθηκε στο School of Visual Arts ενώ εξέθεσε τα έργα της, στις One Space Art Gallery και Kouros Gallery.
I will do it anyway 2013 Mixed media on canvas 67x63.5in

Η Μαρία Φραγκουδάκη παραδέχεται ότι αυτό που τη γοήτευσε και την ώθησε στο να ασχοληθεί με τις τέχνες, ήταν η ανάγκη της να βρει ένα μέσο έκφρασης. Συνεπώς, με την πρόσφατη σειρά έργων της, «Hulk», βασισμένη στην υπερδύναμη των σούπερ-ηρώων όπως υπογραμμίζει η ίδια, τολμά να μιλήσει για πράγματα που είναι πολύ προσωπικά. 1-22γΒέβαια, συνεχίζει, λέγοντας ότι ποτέ δεν φοβήθηκε να φανερώσει στον έξω κόσμο το πως αισθάνεται, ωστόσο ήταν συνειδητοποιημένη για το μέγεθος της έσωθεν «έκθεσης» της…..

Αυτή είναι λοιπόν, η σκιαγράφηση μιας γυναίκας με εξαιρετικά αποθέματα ταλέντου και συναισθηματισμού. Στοιχεία που πάντα φροντίζει να αποτυπώσει, αυθεντικά, στα έργα της..

Περισσότερες πληροφορίες για την Μαρία Φραγκουδάκη μπορείτε να βρείτε στο: www.mariafragoudaki.com

You may also like