Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

  Σύμφωνα με τον Henry David Thoreau «Η μεγαλύτερη τέχνη είναι να διαμορφώνεις την ποιότητα της ημέρας». Καθώς, η εποχή μας συνεχίζει να παλεύει με τις δοκιμασίες, το αίσθημα συντριβής έχει γίνει πολλές φορές αρκετά χαρακτηριστικό. Ωστόσο, υπάρχει πάντα αχτίδα στο τέλος της ημέρας! Έτσι, μια δέσμευση στον εαυτό μας, ίσως να ήταν κάτι παραπάνω από πρόκληση, ώστε να έχουμε προσωπική ανάταση. Πώς να βάλω όμως την τέχνη στη ζωή μου; Αρχικά, μπορούμε να επιλέξουμε τρεις ώρες κάθε εβδομάδα, για να “αναρρώνουμε” αθόρυβα. Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε μια μέρα τη φορά, να αφιερώνουμε μια στιγμή κάθε μέρα και να επικεντρωνόμαστε σε κάτι που καθαρίζει το μυαλό ή παρέχει γαλήνη, χαρά ή χαλάρωση. Αυτός ο ήσυχος, προσωπικός χρόνος μπορεί να προσφέρει σαφήνεια. Μετά μπορούμε να μπούμε στην διαδικασία να ερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε ποιο συγκεκριμένους στόχους.         

Τα οφέλη της τέχνης

Είναι πολυάριθμα και σημαντικά για όλους μας. Μέσα από την τέχνη, ο άνθρωπος εκφράζεται και απελευθερώνεται. Πολλές φορές, ανακαλύπτουμε σε μεγαλύτερη ηλικία πως είχαμε μια ιδιαίτερη κλίση που δεν είχαμε εστιάσει ποτέ. Μπορούμε να πειραματιστούμε και να βρούμε καινούργιους δρόμους για να χαιρόμαστε καθημερινά. Η τέχνη προσφέρει πηγαία αίσθηση χαράς, μέσω της δημιουργίας. Οξύνει το πνεύμα, εξάπτει τη φαντασία ενώ συγχρόνως συγκινεί. Προκαλεί διέγερση του νου, ταξιδεύει, ενώ έχει διαπιστωθεί πως προστατεύει την μνήμη.

Πώς να αρχίσετε;

Αν τις περισσότερες φορές, ακόμα και όταν κοιμάστε, σκέφτεστε διάφορα θέματα της καθημερινότητας –  ίσως αν αρχίσετε και παρακολουθείτε κάποιο μάθημα μουσικής ή απλά αρχίσετε να πηγαίνετε σε παραστάσεις όπερας, αυτό που θα καταφέρνατε είναι ένα όμορφο πεδίο για να «χάνεστε». Είτε αποφασίσετε να επισκεφθείτε τις αίθουσες μιας γκαλερί μουσείου, είτε κάνετε μια εικονική επίσκεψη στις διαδικτυακές εκθέσεις, θα είστε ευγνώμων για την ευκαιρία να χαθείτε σε μια εμπειρία. Ίσως σκεφτείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναδιαμορφώσετε την ποιότητα της ημέρας σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να δημιουργήσετε μια διαφορετική άποψη για την καθημερινότητας σας.

Αρκεί να αρχίσετε….

Featured image: unsplash.com/@alinnnaaaa

You may also like