Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι, από τη Νιόβη Αναζίκου

Τα όσπρια στην νηστεία έχουν την τιμητική τους, η παρακάτω συνταγή τα κάνει πιο ενδιαφέροντα,πέρα από το γεγονός ότι είναι θρεπτικά και νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ:

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι
500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
800 γρ. σπανάκι
100 γρ. καυκαλήθρες
100 γρ. μυρώνια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
νερό
αλάτι, πιπέρι

Μαυρομάτικα1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Έχουμε μουλιάσει σε νερό αποβραδίς τα φασόλια μας.

Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε μόνα τους για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, ύστερα τα σουρώνουμε.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας. Έπειτα προσθέτουμε τα φασόλια, τον πελτέ κι ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ρίχνουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό κι αφήνουμε να βράσουν καλά τα φασόλια.

Θα είναι έτοιμα όταν θα έχει εξατμιστεί το νερό και μπορείτε να τα σερβίρετε προσθέτοντας στο τέλος λίγο χυμό λεμονιού.

Το αλάτι να το ρίξετε όταν θα προσθέσετε όλα τα υλικά σας στην δεύτερη φάση γιατί αν το βάλετε από την αρχή θα αργήσουν να βράσουν τα φασόλια. Αν χρειαστεί επιπλέον νερό στο μαγείρεμα προσθέστε λίγο κάθε φορά γιατί κατεβάζουν υγρά και τα λαχανικά. Αν δεν θέλετε ή δεν βρείτε μυρώνια και καυκαλίθρες προσθέστε λίγο περισσότερο σπανάκι ή σέσκουλα.

You may also like