Μην παραμελείτε το υπνοδωμάτιο σας, ανανεώστε το,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Έχετε σκεφτεί πότε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μας στο τρόπο που λειτουργούμε όταν ξυπνάμε και στην ψυχολογία μας; Είναι το δωμάτιο μέσα στο όποιο κανονικά θα πρέπει να χαλαρώνουμε. Να μπορούμε να κοιμηθούμε άνετα, να νιώθουμε ασφαλείς και την στιγμή που ξυπνάμε ο χώρος να μας υποδέχεται ευχάριστα από τον ύπνο και να μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι ένα απλό δωμάτιο του σπιτιού που πηγαίνουμε μόνο για ύπνο ή για να αλλάξουμε ρούχα. Είναι ένα μέρος ζωτικής σημασίας που μάλιστα αρκετοί άνθρωποι το έχουν ως το ησυχαστήριο τους, μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο κόσμο. Άλλοι πάλι βρίσκουν καταφύγιο για να διαβάσουν το βιβλίο τους, κι αν έχουν και γραφείο, ίσως να περνούν σχεδόν όλη τους μέρα εκεί. Για τις γυναίκες είναι το μέρος όπου ασχολούνται με τον εαυτό τους και καλλωπίζονται.

 

Σκεφτείτε λοιπόν όλες τις λειτουργίες αυτού του δωματίου που για πολλούς δεν έχει καμία σημασία ακόμα και αν είναι τακτοποιημένο ή όχι, και πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που μπορείτε να το ανανεώσετε. Διακοσμήστε το καλύτερα και πιο έξυπνα ακόμα και αν ο χώρος είναι μικρός και περιορισμένος.

“Έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά κομοδίνα που είναι πάρα πολύ μικρά. Το πιο απελευθερωτικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το μικρό τραπέζι και να επιλέξετε κάτι μεγαλύτερο, ακόμη και ασύμμετρο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια συρταριέρα από τη μία πλευρά και ψηλό στρογγυλό τραπέζι, από την άλλη πλευρά, με αυτό τον τρόπο, έχετε περισσότερο χώρο για να κρατήσετε τα πράγματα που χρειάζεστε κοντά σας. ” λέει ο διακοσμητής Steven Gambrel.

 

 

Η Janet Lee προτείνει ταπετσαρία και μιλά για αυτή“…μια ταπετσαρία μπορεί να ντύσει ένα ξεχασμένο κομμάτι τοίχου σαν ζώνη και να αναδείξει το δωμάτιο όποιο και αν είναι το μέγεθος του. Στις πόρτες τις ντουλάπας, μέσα σε μια ντουλάπα, μέσα από τις πλάτες των ραφιών, ή να δημιουργήσετε ένα τοίχο δήλωση. Εάν είστε φοβισμένοι με την δέσμευσης της, το tempaperdesigns.com, είναι ένα site που προσφέρει προσωρινή φλούδα-και-ραβδί και σχέδια. ”

Μην ξεχνάτε ότι τα χρώματα είναι εκείνα που παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο, πόσο μάλλον σε ένα δωμάτιο που πρέπει να μας προκαλεί ηρεμία για να μπορούμε να καταλήξουμε στην αγκαλιά του Μορφέα και να παραδοθούμε σε έναν ευχάριστο και ήρεμο ύπνο. Η γαλήνη και η ηρεμία της παραλίας στην κρεβατοκάμαρα, μπορούν να έρθουν είτε μέσα από τη γλυπτική με ένα κοράλλι ή μια συλλογή από κοχύλια, που θυμίζει το πνεύμα της ακτογραμμής, είτε μέσα από το χρώμα των τοίχων, και αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό.

 

 

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο της κρεβατοκάμαρας και να τον κάνετε να δείχνει καινούργιος είναι να προσθέτεται μαξιλάρια, ή αν έχετε την δυνατότητα και θέλετε ένα νέο κρεβάτι, σεντόνια, στρώμα, καλύμματα. Είναι το κεντρικό έπιπλο του δωματίου που μόλις ανανεωθεί θα αναδείξει όλο το χώρο. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι μας άρα αξίζει τα λεφτά που θα χαλάσουμε για αυτό.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι το κεφαλάρι ενός κρεβατιού είναι το πιο σημαντικό του μέρος και εκείνο που γεμίζει το χώρο. Ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι φαίνεται άδειο. Όποτε στην περίπτωση που τώρα επιλέγεται το κρεβάτι σας διαλέξτε προσεκτικά το κεφαλάρι που διαθέτει.

 

 

Μην παραμελείτε το υπνοδωμάτιο ακόμα και αν δεν περνάτε πολλές ώρες μέσα σε αυτό σκεφτείτε ότι είναι η τελευταία εικόνα που βλέπετε όταν κλείνεται τα μάτια σας το βράδυ και η πρώτη όταν ξυπνάτε το πρωί, φανταστείτε πως θέλετε να είναι και δημιουργείστε. Επίσης θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο και καθαρό, είναι ένας τρόπος για να βάζετε τις σκέψεις σας σε τάξη πριν κοιμηθείτε.

TIPS
-Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε τρία διαφορετικά χρώματα ή και παραπάνω, αρκεί να προσπαθήσετε να τα συνδυάσετε έξυπνα.
-Το να χρησιμοποιήσετε ένα και μόνο χρώμα σε ολόκληρο το δωμάτιο από τους τοίχους μέχρι τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, μπορεί να είναι πιο χαλαρωτικό από ό, τι νομίζετε.
– Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι μία καλή επιλογή για να ζωντανέψουν το χώρο, όπου ένας φωτεινός πίνακας μπορεί να τον συντρίψει.
– Καθιερώστε μία αρμονική παλέτα, και έπειτα ενεργοποιήστε τη με ένα μόνο στοιχείο σε αντίθετη απόχρωση.

You may also like