Σεμινάριο Αυτογνωσιακής Ζωγραφικής στο Osho Serendipity Institute

“If you hear a voice within you say, ‘You cannot paint,’ then by all means paint, and that voice will be silenced.” -Vincent van Gogh

Αιώνες πριν δημιουργηθεί οποιαδήποτε σχολή καλών τεχνών, στα σπήλαια της Ισπανίας, αρχαίες φυλές κυνηγών ζωγράφισαν βίσωνες και άλλα ζώα με εξαιρετική ευαισθησία και ακρίβεια. Η τέχνη τους δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας εκπαίδευσης ή τελειοποιημένης τεχνικής αλλά μία αγνή προσευχή της ανθρώπινης έκφρασης. Η ευφυία της δημιουργικότητας είναι κρυμμένη μέσα μας και μπορεί να αναβλύσει σαν πηγή οποιαδήποτε στιγμή την προσκαλέσουμε. Είναι απεριόριστη, άφθονη και διασκεδαστική!
Στη σύγχρονη εποχή η ζωγραφική αντιμετωπίζεται κατά κύριο λόγο ως προνόμιο των εκπαιδευμένων επαγγελματιών, όπως και κάθε άλλο επάγγελμα, γεγονός τουλάχιστον θλιβερό καθώς η τέχνη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Επίσης είναι ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία αφύπνησης της συνειδητότητας του ανθρώπου. Στην μακρά παράδοση του Ζεν, οι δάσκαλοι ανέπτυξαν όλες τις παράδοξες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της καλλιτεχνίας, για να φέρουν τους μαθητές τους στο σημείο όπου το μυαλό δεν έχει από πουθενά πια να πιαστεί και ο μαθητής βιώνει τη χαρά και την ησυχία της απλής ύπαρξης. Σε προσκαλώ λοιπόν σε ένα αντίστοιχο ταξίδι, στην αναζήτηση της δικής σου αυθεντικής έκφρασης. Οταν ζωγραφίζεις με συνειδητότητα, όποιος και αν είσαι αυτή τη στιγμή, οτιδήποτε και αν αισθάνεσαι βρίσκει έκφραση στο χαρτί , αποτυπώνεται σ’αυτό, αντανακλώντας τον εαυτό σου πίσω σε σένα. Το να ζεις την κάθε στιγμή σημαίνει να δίνεις χώρο στη διαίσθηση και στον αυθορμητισμό σου. Μόλις μάθεις αυτό το μυστικό, η ζωγραφική μεταμορφώνεται σε αυθεντική χαρά και παιχνίδι. Αποδέχεσαι την πρόσκληση της ζωής και η ζωή ρέει μέσα από σένα!

Αυτή την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
ΘΕΜΑ:ΑΠΟΔΟΧΗ : Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η μέρα ξεκινάει στροβιλίζοντας…

10.30:΄ με NO DIMETION MEDITATION ερχόμαστε σε επαφή με το κέντρο της ύπαρξής μας .
12.00΄: συνεχίζουμε βρίσκοντας μέσα μας την ένωση με ότι μας περιβάλλει , πάντα μέσα από τον παιχνιδιάρικο τρόπο της ζωγραφικής.

14.00΄: NADABRAMA MEDITATION που φέρνει εναρμόνιση και ισορροπία (για όσους δε συμμετέχουν στην αυτογνωσιακή ζωγραφική )

Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα των διαλογισμών με το απογευματινό KUDALINI MEDITATION μαζεύοντας τα βιώματα της ημέρας και γειώνοντας τα.

Στο τέλος της ημέρας , αλλά και ενδιάμεσα, με τις γνωστές συζητήσεις στο Z the B caféé συντονίζουμε τις εμπειρίες της ημέρας με την πρακτική της καθημερινότητας μας.

*Μας περιμένει μια ακόμα μέρα γεμάτη χρώματα, συναισθήματα, εμπειρίες και γεύσεις στο πολυδιάστατο χώρο μας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στο Osho Serendipity Institute for Creative Living στην Ανάβυσσο. Το κόστος συμμετοχής στο γκρουπ είναι 30 ευρώ/ημέρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
6932332488 ή στο 22910-37888.

You may also like