Μπορούν οι φίλοι να επηρεάσουν την υγεία μας;

friends 1

Όλοι ξέρουμε πως οι φίλοι είναι το δεύτερο πολυτιμότερο αγαθό μετά την οικογένεια, όμως ποιοι γνωρίζουν τι είναι αυτό που ουσιαστικά προσφέρουν στην υγεία μας οι φίλοι;

Μάθετε τους 5 λόγους για τους οποίους είστε τυχεροί που τους έχετε…
 Έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ απέδειξε ότι οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού που δεν έχουν στενές φιλίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με αυτούς που έχουν. Η συμπαράσταση από τον φιλικό κύκλο, βοηθάει στην αντιμετώπιση με περισσότερη αισιοδοξία της κατάστασης.
 Όταν οι γυναίκες βιώνουν στρες εκκρίνουν μία ορμόνη την ωκυτοκίνη, η οποία επιφέρει συναισθήματα ευφορίας που τις ενθαρρύνουν να δένονται με άλλους ανθρώπους και να δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς μαζί τους. Μήπως την επόμενη φορά που θα πιεστείτε, να το μοιραστείτε με μία φίλη σας, αντι να το κρατησετε μέσα σας;
 Η κατάθλιψη και οι καρδιαγγειακές παθήσεις αυξήθηκαν κατά 40% στην Ελλάδα της κρίσης, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλλει και η απομάκρυνσή μας από τους φίλους μας λόγω έλλειψης διάθεσης και χρημάτων. Δεν κοστίζει τόσο πολύ ένα τηλεφώνημα για να τους ρωτήσετε  τι κάνουν… Μπορεί να έχουν τη λύση για το πρόβλημά σας.
 Ελπιδοφόρο για τους Έλληνες είναι ότι οι στενές φιλίες και οι δεσμοί με την οικογένεια απομακρύνουν την κατάθλιψη και την άνοια στην τρίτη ηλικία.
 Σε έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge απεδείχθη ότι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είναι το πώς αντιδρούν όταν στρεσάρονται. Συνήθως απευθύνονται άμεσα σε κάποια φίλη και μοιράζονται τα άγχη και τις ανησυχίες τους μαζί της. Ενας λόγος παραπανω….

You may also like