Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα και ρίγανη

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο µπούτι
1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκοµµένα ή φρέσκο θυµάρι (τα φρέσκα αυτά µυρωδικά τα βρίσκουµε πλέον σε πολλά µεγάλα σούπερ µάρκετ, σε ενηµερωµένα µανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριµµένα
70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) µουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας µας
1/2 κουτ. γλυκού ξύσµα λεµονιού
70 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
χυµός λεµονιού, κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Διαδικασία Σε ένα βαθύ µπολ βάζουµε τα παϊδάκια και τα τρίβουµε µε τις παλάµες µας µε το αλάτι και το µυρωδικό της επιλογής µας. Σε ένα άλλο µικρό µπολάκι βάζουµε το ελαιόλαδο µε τη µουστάρδα και το ξύσµα λεµονιού, και τα ανακατεύουµε καλά µε ένα κουτάλι, µέχρι να αναµειχθούν. Περιχύνουµε µε το µείγµα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουµε µε διαφανή µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να µαριναριστούν. Αν έχουµε χρόνο, µπορούµε να τα µαρινάρουµε µέχρι και 4-5 ώρες.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Προθερµαίνουµε το γκριλ. Λαδώνουµε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούµε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουµε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν µέσα τα υγρά του ψησίµατος και να µη λερώσουµε το φούρνο.

Στραγγίζουµε τα παϊδάκια από τη µαρινάδα και τα σκουπίζουµε απαλά µε χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουµε µε πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουµε στη σχάρα. Ψήνουµε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο µας αρέσουν.

Εναλλακτικά, προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουµε ένα µεγάλο ταψί που να τα χωράει σε µονή στρώση, απλώνουµε τα παϊδάκια και ψήνουµε για περίπου 20 – 25 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουµε τα παϊδάκια σε µια πιατέλα, περιχύνουµε µε όσο χυµό λεµονιού µάς αρέσει και συνοδεύουµε µε πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουµε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.

Πηγή:http://www.gastronomos.gr

You may also like