Μύθος ή αλήθεια; Το αγγούρι απομακρύνει τους μαύρους κύκλους.

Το αγγούρι, αποτελεί εδώ και καιρό μέρος της εμπειρίας του σπα, και συνηθίζεται να τοποθετούνται φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια κατά την διάρκεια των θεραπειών προσώπου. Όσο απολαμβάνουμε την αναζωογονητική αίσθηση του αγγουριού στα βλέφαρα μας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν αυτή η παράδοση ομορφιάς είναι πραγματικά αποτελεσματική. Το κύριο όφελος, είναι ότι αισθανόμαστε ωραία και το δέρμα μας δροσερό, ή υπάρχουν και άλλα οφέλη; Και όσον αφορά τη σύνδεση των αγγουριών με την ανακούφιση των πρησμένων ματιών  είναι κάτι που μετράει αιώνες.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι τα αγγούρια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος. Σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με τα πιθανά οφέλη της περιποίησης του δέρματος αγγουριού, η σύστασή του, μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα και να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης του οιδήματος. Οι σπόροι που περιέχονται σε αυτό, προσφέρουν ένα ψυκτικό αποτέλεσμα που με τη σειρά του, αποσυμφορίζει το δέρμα. Αυτό είναι σίγουρα αρκετό για να μας κάνει να θέλουμε να το προσθέσουμε στο skincare routine μας, αλλά δεν απαντά στο πραγματικό ερώτημα το οποίο είναι κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει στην περιοχή των ματιών μας ή όχι.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η απάντηση είναι ναι. Όταν κρυώνουν, τα αγγούρια μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και την αγγειοσυστολή γύρω από τα μάτια. Οι φέτες αγγουριού μπορεί να είναι ένα τέχνασμα για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του πρηξίματος, ρυθμίζοντας την αγγειοσυστολή της περιοχής.

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα εφαρμόσετε μάσκα προσώπου, κακομάθετε τον εαυτό σας και τοποθετήστε και δυο φέτες αγγουριού στα μάτια σας. Χαλαρώστε και απολαύστε το. Έχει αποτέλεσμα!

You may also like