Νέο αίμα στη μόδα από τη Γαλλία

Δύο νέοι γάλλοι σχεδιαστές κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στο χώρο της μόδας με μία εντυπωσιακή σειρά και μία πολύ ξεχωριστή φωτογράφιση. Ο Louis Barthelemy και ο Lucas Leclere φωτογραφήθηκαν εκείνοι και τα ρούχα τους από τον φακό των René & Radka, σε μία backstage φωτογράφιση κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επιδείξεων στο Παρίσι. Οι δύοδημιουργοί παρουσίασαν την δική τους κολεξιόν σε συντάκτες μόδας μέσα σε ένα ιδανικό σκηνικό στον κήπο του Hôtel Particulier Montmartre.

Οι κριτικές που απέσπασαν ήταν πέρα από τις προσδοκίες τους, βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι ο καθένας τους ανήκει στο δυναμικό μεγάλων οίκων…Ο Leclere στον οίκο Chanel και ο Barthelemy στον Dior,οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει στην δεύτερη επίδειξη τους.

«Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη μόδα μπορεί μόνο να φάνει και να παρουσιαστεί στο Παρίσι, γιατί εδώ υπάρχει η κατανόηση για αυτη την δεξιοτεχνία και ο χρόνος.», λέει ο Leclere. «Αυτό που κάνουμε έχει «μία άλλη ραπτική» , μία πλευρά που δεν είναι ακόμα μέρος της «υψηλής ραπτικής». Συλλογή σχεδιασμένη μέσα σε διχασμό, ανάμεσα σε δύο θέματα την επανάσταση και τη μοναρχία, η συλλογή του Leclere χαρακτηρίζεται από περίπλοκα εργόχειρα, δαντελένια υφάσματα και πλούσιες υφές.

Ο Barthelemy δουλεύει μόνιμα, στον οίκο Dior, αρκετό καιρό και σχεδιάζει αξεσουάρ και μαντίλια με μεγάλη επιτυχία. Τα ίδια χαρακτηριστικά και εξαίσια prints -χρησιμοποίησε και για την δική του σειρά- “με όγκο” που θεωρούνται πολύ όμορφα και αισιόδοξα. Τουλάχιστον η προσθήκη των σχεδιαστών αυτών αποτελεί ένα ευχάριστο νέο στον χώρο της μόδας που δεν πέρνα την ροζ της περίοδο.

You may also like