Νέο iPad ανακοίνωσε η Apple

7 nov 2012 syntagma squareΤο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα μοντέλο φορητής της συσκευής ανακοίνωσε η Apple. Από τις 5 Φεβρουαρίου το iPad (4) θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση των 128 Gb, στα 799 και 929 δολάρια για τo LTE μοντέλο -στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της Apple να ανταποκριθεί άμεσα στις αυξημένες απαιτήσεις διαφόρων επαγγελματιών, οι οποίοι όλο και πιο συχνά επιλέγουν ένα tablet ως καθημερινό εργαλείο δουλειάς μακριά από το γραφείο. Εντούτοις πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν κάποιο ultrabook, κυρίως λόγω του μικρότερου αποθηκευτικού χώρου των tablets και της πληθώρας των εφαρμογών που βρίσκονται πλέον εγκατεστημένες σε καθένα από αυτά.

Αυτή η κίνηση της Apple μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και ως απάντηση στον ερχομό, στις 9 Φεβρουαρίου, του Surface Pro της Microsoft. Η έκδοση των 64 Gb θα κοστίζει 899 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ το επερχόμενο μοντέλο των 128 Gb εκτιμάται ότι θα κοστίζει 100 με 200 δολάρια ακριβότερα.

«Με διπλάσια χωρητικότητα και μια συλλογή με περισσότερες από 300.000 εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για αυτό, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες έχουν ακόμη περισσότερους λόγους να χρησιμοποιούν το iPad για όλες τις επαγγελματικές και προσωπικές τους ανάγκες», σχολίασε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας, Φιλ Σίλερ.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

You may also like